Quantcast
Dacian Cioloș, un agresiv apărător al homosexualității, al comunității LGBTQ+ – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Dacian Cioloș, un agresiv apărător al homosexualității, al comunității LGBTQ+

Dacian Cioloș a exclus un eurodeputat din grupul Renew Europe pentru că i-a numit „anormali” și „perverși” pe homosexuali și transsexuali. Deși este un susținător fervent al comunității LGBT, presa din România îl prezintă pe Cioloș ca fiind ,,om nou” în politică, ,,providențial”, ,,salvator”!

 Eurodeputatul lituanian Viktor Uspaskich a fost exclus, miercuri, din grupul politic Renew Europe după ce i-a numit “perverşi” şi “anormali” pe homosexuali şi transsexuali, relatează potrivit Politico și Agerpre.

 “Nu este loc pentru homofobie în familia Renew Europe”, a declarat Dacian Cioloș, liderul grupului europarlamentar Renew Europe.

“Ca familie politică, suntem profund angajaţi faţă de apărarea şi extinderea drepturilor persoanelor LGBTI+. Comentariile domnului Uspaskich sunt incompatibile cu valorile pe care le îndrăgim şi (acele comentarii) îl plasează în afara familiei noastre”, a spus Cioloş.

Într-un video postat pe Facebook la 10 ianuarie, Uspaskich – care este lider al Partidului Muncii lituanian – afirmă că în unele ţări europene este “periculos” să fii “un reprezentant al unei orientări naturale”.
   “Mă refer exact la perverşi, anormali – viaţa, soarta le-a dat o astfel de viaţă, nu este vina lor că în haine de bărbat ei se simt ca femeile, majoritatea oamenilor nu îşi fac singuri reclamă”, a scris printre altele Viktor Uspaskich.

   După ce eurodeputaţi atât din Renew Europe, cât şi din alte grupuri politice şi-au exprimat ,,îngrijorarea” legată de comentariile lui Uspaskich, acesta a prezentat scuze, dar a precizat că afirmaţia i-a fost scoasă din context. Totuşi, miercuri grupul Renew Europe a votat pentru excluderea lui Viktor Uspaskich.

“În urma unei proceduri disciplinare interne, încheiată prin vot în şedinţa din această seară a grupului Renew Europe, Viktor Uspaskich a fost exclus, cu efect imediat”, a declarat Dacian Cioloş. Într-un e-mail datat 13 ianuarie şi adresat colegilor săi, politicianul lituanian menţionează că doreşte să le prezinte scuze “pentru stresul şi durerea cauzate de informaţii părtinitoare luate din discursul” său.

El a adăugat că “limba lituaniană” nu este limba sa maternă şi în aceste condiţii atunci când vorbeşte în cadru informal “poate face greşeli”, subliniind că “nu s-a gândit sau nu s-a referit la gay, lesbiene şi alte persoane din comunitatea LGBT”

Despre Info Crestin News

Leave a Reply