Danemarca a adoptat o lege care permite guvernului să forțeze oamenii să se vaccineze contra coronavirusului. – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

Danemarca a adoptat o lege care permite guvernului să forțeze oamenii să se vaccineze contra coronavirusului.

Asculta informatia

Danemarca a adoptat o lege de urgență care permite guvernului să forțeze oamenii să se vaccineze pentru coronavirus potrivit, summit.news

Legea de urgență oferă autorităților puteri de combatere a pandemiei COVID-19 și va rămâne în vigoare până în martie 2021.

Cetățenii care refuză să fie testați pentru coronavirus se vor confrunta cu amenzi și cu închisoare și vor fi împiedicați să intre în magazine, inclusive cele alimentare, instituții publice și spitale, fiind, de asemenea, restricționat să folosească transportul public.

„Pe lângă faptul că aplică măsurile de carantină, legea permite, de asemenea, autorităților să forțeze vaccinarea oamenilor, chiar daca în prezent nu există un vaccin pentru virus”, relatează publicația the Local .

Jens Elo Rytter, profesor de drept al Universității din Copenhaga, a declarat că noile măsuri au fost „cu siguranță cele mai extreme de la cel de-al doilea război mondial”.

Proiectul inițial al legii a fost și mai draconic și ar fi permis poliției să intre în case private fără un mandat dacă există suspiciunea unei infecții cu coronavirus.

Cu toate acestea, această măsură a fost abandonată după opoziția din partea altor partide din Parlament.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 1

Close