Danemarca renunţă la sărbătoarea Zilei Marii Rugăciuni, pentru finanţarea bugetului de apărare

Asculta informatia
I

Parlamentul danez a aprobat marţi un mult-dezbătut proiect legislativ, înaintat de noul guvern, prin care se elimină o zi liberă pentru angajaţi, pentru a ajuta la finanţarea bugetului de apărare, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Sindicatele au protestat împotriva planului, prezentat în decembrie, de abrogare a Zilei Marii Rugăciuni, o sărbătoare creştină marcată din 1686 în a patra zi de vineri după Paşte.

Guvernul danez a aprobat de asemenea accelerarea cheltuielilor de apărare în urma creşterii incertitudinii geopolitice după sabotarea gazoductelor Nord Stream din Rusia spre Germania prin apele daneze.

Danemarca va ţinti să atingă pragul de 2% din PIB pentru aceste cheltuieli până în 2030, cu trei ani mai devreme decât era plănuit.

Potrivit executivului, cea mai mare parte a celor 4,5 miliarde de coroane daneze (639 milioane de dolari) necesare pentru atingerea ţintei vor fi acoperite prin taxele mai mari pe venituri anticipate de pe urma renunţării la Ziua Marii Rugăciuni.

Sindicate, deputaţi din opoziţie şi economişti au pus sub semnul întrebării efectele propunerii, însă majoritatea guvernamentală a aprobat proiectul cu 95 de voturi din totalul celor 179 de membri ai parlamentului.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

82 − = 78