Quantcast
Dănuţ Liga, susţinut de bisericile neoprotestante la europarlamentare – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Dănuţ Liga, susţinut de bisericile neoprotestante la europarlamentare

A apărut un articol în spaţiul online prin care se anunţă susţinerea candidatului adventist, Dănuţ Liga, de către bisericile neoprotestante din România, deşi acestea ar avea avea deja un candidat preferat în persoana lui Peter Costea.


Candidatul independent la alegerile pentru Parlamentul European, Dănuţ Liga, a avut, în această săptămână, o întâlnire cu conducerile bisericilor neoprotestante din România: baptişti, adventişti, penticostali, creştini după evanghelie, etc, în cadrul căreia s-a discutat despre susţinerea acestuia de către toţi membrii acestor culte religioase recunoscute de către statul român.

Conducerile acestor biserici au precizat, într-o primă fază, în cadrul discuţiilor, că nu fac politică şi nu se pot implica făţiş în competiţiile electorale, inclusiv în cea pentru PE, acestea declarând că se ocupă exclusiv cu proiecte sociale, culturale, ale comunităţii, etc.

Cu toate acestea, după ore lungi de discuţii, conducerile bisericilor neoprotestante au înţeles că Dănuţ Liga este un independent, neafiliat politic, ba mai mult văzând istoricul şi prestaţia acestuia, pe perioada celor două mandate de deputat şi nu numai, dar luând în calcul şi colaborările fructuoase care au avut loc între cele două părţi în tot acest interval, au decis să îl susţină pe Dănuţ Liga la scrutinul europarlamentar din 25 mai. Părerea unanimă a liderilor bisericilor protestante a fost aceea că Liga corespunde, din toate punctele de vedere, tiparului lor de candidat.

De altfel, toate sondajele de opinie realizate în ultima perioadă în mediile neoprotestante, arată că Dănuţ Liga, este susţinut puternic de membrii acestor culte religioase.

În consecinţă, mesajul ce va fi transmis, pe circuitul intern, de conducerile bisericilor neoprotestante va fi acela de susţinere a candidatului independent Dănuţ Liga.

Sursa: cronicaromana.ro

Despre

Leave a Reply