Stiri interne

De ce contează religia la ştiri?

Liniştea zilei de astăzi ne-a fost tulburată de o ştire documentată în stil românesc: Un pastor sectant pedofil prins în pat cu victima! sau sub alt titlu: Predicator penticostal abuzează copiii! ori alte asemenea titluri care ne fac să le mai urmărim ştirile acestor povestitori ai realităţilor.
Din start observăm că din trei persoane a contat doar religia unuia: penticostal şi predicator sau pastor, ceilalţi doi au o altă religie, probabil mai permisivă cu homosexualitatea şi pedofilia.


Realitatea e tristă. Un ţigan, pe numele lui Luniţa Viorel Costel, din Bocşa, undeva lângă Reşita a fost prins de către poliţişti în pat cu un minor. Este suspectat că a realizat inclusiv filme porngrafice cu victimele sale.
Trist, jenant, revoltător, de plâns.
De ce nu s-a spus religia celorlalţi din banda care amăgea copiii? Religia lor permite abuzul sexual? Nici vorbă. Nicio religie din România nu are ca obiectiv pedofilia sau abuzul, însă evanghelicii, de data asta penticostalii, ies în evidenţă prin faptul că aceasta este o ştire genul: un om a muşcat un câine. Faptul că un câine a muşcat un om, este ceva banal, când însă omul devine câine, breaking news-ul e acolo. Că ceilalţi nu au pomenită religia denotă că nu e de mirare că au făcut astfel de lucruri, însă faptul că un penticostal face astfel de lucruri e revoltător şi de scris cu galben pe ecran.
Revoltător e şi faptul că ştirea e făcută în stil radio şanţ. Omul nu e pastor în nicio biserică penticostală, nici predicator recunoscut, o fi fost probabil pe undeva ceva povestitor sau doar el ştie…reaua intenţie este vizibilă. Trei surse de documentare au atestat veridicitatea informaţiei: toate televiziunile au preluat minciuna şi au titrat-o. N-ai ce să le faci, ei din asta trăiesc, din senzaţional. De data asta mint ca să senzaţionalizeze ştirea.
Unii comentatori pe facebook sau pe unde au ocazia sunt nedumeriţi şi ofensaţi de faptul că reporterii menţionează religia.
Ea contează, mai ales cea evanghelică, penticostală, baptistă sau de care-o mai fi, pentru că această apartenenţă religioasă proclamă separarea de păcat, trăirea în sfinţenie, condamnă lumea şi păcatul şi este drept ca ştirile să ne ia în vizor, pentru că de fapt ei ne judecă după vorbele şi standardul promovat de noi. Asta trebuie să ne responsabilizeze: suntem ai lui Cristos şi nu putem face, nu putem spune orice, oricând.
Nu cred că e drept să ne simţim lezaţi de ştiri, ne supără pe drept păcatele semenilor noştri, însă când au dreptate mergem mai departe conştientizaţi încă odată că noi suntem o evanghelie vie, citită, observată, relatată de toţi oamenii.
Au şi reporterii partea lor de vină, înfloresc realitatea. Trist este că au ce să înflorească.
Noi însă putem mai mult. Putem poate să ieşim în faţă şi să spunem că acesta este un păcat şi să mai enumerăm poate câteva păcate pe care această naţiune de creştini le practică cu nonşalanţă. Nu cred că e momentul să tăcem, nici să ne dăm victime.
Aşadar action sau motor.

Citește și:  Preafericitul Daniel filmat cu camera ascunsa.Vezi ce declara!

foto: frontpress.ro

Sursa: www.pasi.ro

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 + = 18

Close