De ce crestinii nu-si mai pastreaza virginitatea pana in noaptea nuntii. Marturia Mariei – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Articole XMarturii

De ce crestinii nu-si mai pastreaza virginitatea pana in noaptea nuntii. Marturia Mariei

Asculta informatia

Multi dintre noi stiu ca nu toti crestinii mai practica abstinenta de la sex pana la casatorie. Asta desi religia crestina considera pierderea castitatii inainte de mariaj drept un mare pacat.


Relevant Magazine, citata de CNN, publica o analiza facuta pe baza unui studiu din anul 2009, care scoate in evidenta urmatorul lucru:

• 80% dintre crestinii evanghelisti (recunoscuti pentru pastrarea cu strictete a rigorii crestine) cu varste intre 18 si 29 de ani au facut sex.

Cifra este putin sub 88% per total populatie – ceea ce inseamna ca majoritatea crestinilor nu se abtin foarte tare in comparatie cu restul lumii.

O tanara numita in articol Maria are o poveste reprezentativa pentru a ilustra fenomenul acesta. Si-a pierdut virginitatea la 20 de ani, dupa ce s-a chinuit sa iasa cu ea “intacta” din liceu. N-am mai suportat insa, ideea si a avut primul contact sexual cu prietenul sau, in facultate:

Parea ca toata lumea din viata mea, tineri si batrani, “o facuse”. De fapt, am asteptat mult mai mult decat oricare dintre cei pe care ii stiam si mai mult decat ambele surori ale mele, chiar daca toate eram crestine practicante si proveneam dintr-o familie respectata.

Era primul meu prieten si eram atat de indragostita de el, spune Maria. Era primul baiat de care ma indragosteam si dintr-o data toate “barierele” mele au cazut. Am devenit atat de vulnerabila…

Relatia sexuala dintre cei doi a continuat ani la randul, chiar daca au avut nenumarate despartiri si impacari.

Eram atat de pornita in preajma lui, incat mi-a luat o gramada de vreme sa ma despart definitiv de el si am faut-o in cele din urma intr-un moment de cumpana, povesteste Maria. Atunci cand am aflat ca amHPV (papillomavirus). Abia atunci mi-a dat seama ca desi eu am fost numai si numai cu el, cel pe care il iubeam nespus fusese de fapt cu multe alte fete, probabil in acelasi timp in care era si cu mine.

Teologul Scot McKnight spune ca a evita sexul premarital a devenit un lucru mult mai greu de facut decat era in timpurile biblice:

Sociologic vorbind, cea mai mare diferenta – si este un colosala – intre invatatura biblica si cultura noastra este aranjamentul casatoriilor pentru copiii de varste fragede. Daca te casatoresti la 13 ani, e normal sa nu ai parte de alti 15 ani de tentatii.

Sursa: CNN  via   stirileprotv.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close