Quantcast
De ce permit unele biserici americane ca enoriașii să vină înarmaţi – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

De ce permit unele biserici americane ca enoriașii să vină înarmaţi

Majoritatea bisericilor creștine americane și-au alcătuit echipe de securitate pentru a se proteja de un eventual atac armat. Mai mult, numeroase biserici le permit enoriașilor să poarte la ei arme în timpul slujbelor. Lifeway Research a efectuat un sondaj recent menit să observe ce măsuri de securitate implementează lăcașurile de închinare pentru a se proteja de tot mai frecventele atacuri armate.

Dintr-o listă de măsuri de securitate luate pentru desfășurarea în siguranţă a serviciilor de închinare, 62% dintre pastorii protestanţi au bifat că biserica lor are un plan de reacţie în cazul unui atac armat; 45% au membri ai bisericii care poartă arme, iar 28% au bifat că asigură comunicarea radio pentru personalul de securitate al bisericii. În plus, 23% dintre biserici beneficiază de securitate armată la serviciile lor, iar 6% au ofiţeri de poliţie în uniformă la faţa locului în timpul închinării.

Citeste si: „Bandele lui Iisus” au luat cu asalt Brazilia. Traficanţii de droguri creştini fac legea într-un cartier din Rio

Unele biserici au mers în sensul total opus: 27% spun că au o politică strictă împotriva armelor de foc în lăcașul de cult. De asemenea, 3% dintre biserici folosesc detectoare de metale la intrare pentru a verifica dacă participanţii poartă la ei arme.

Din anul 2000 până astăzi au avut loc 19 atacuri armate în biserici. Americanii au fost șocaţi, în iunie 2015, când un tânăr de 21 de ani a ucis 9 persoane în timpul unui studiu biblic la Biserica Emanuel AME din Charleston, Carolina de Sud.

În noiembrie 2017, un bărbat de 26 de ani a ucis 26 de persoane la Biserica Baptistă Sutherland Springs, situată într-un oraș mic de lângă San Antonio, Texas. În ultima duminică a anului 2019, un bărbat de 43 de ani a intrat în Biserica West Christway din Christ Settlement White, Texas, purtând o barbă falsă, o perucă și un sacou voluminos. Bărbatul s-a ridicat în picioare în timpul comuniunii și a ucis două persoane înainte de a fi împușcat de un agent de pază al bisericii.

Scott McConnell, directorul executiv al Lifeway Research, a explicat motivele pentru care multe biserici aleg să angajeze echipe de securitate: „Bisericile sunt ţinte ușoare fiindcă acolo se strâng cel mai des mulţi oameni dintr-o comunitate.” El a adăugat: „Majoritatea bisericilor înţeleg acest lucru și au luat măsuri, într-un fel sau altul.”

Așa cum era de așteptat, există diferenţe între biserici, bazate atât pe diferenţe doctrinale, cât și pe cele regionale. Circa 54% dintre pastorii evanghelici raportează că aprobă înarmarea unor enoriași ca parte a măsurilor luate pentru siguranţă, comparativ cu doar 34% dintre pastorii celorlalte biserici. Peste jumătate din pastorii penticostali, baptiști și ai „Bisericii lui Hristos” au înarmat enoriașii ca parte a planurilor lor de securitate, spre deosebire de mai puţin de o treime din pastorii metodiști, luterani și presbiterieni sau reformaţi care au ales această metodă. De asemenea, 51% dintre pastorii din sud și 46% dintre cei din vest au membri ai bisericii înarmaţi. Doar 33% din bisericile din nord-est au luat astfel de măsuri.

Sursa: semneletimpului.ro

Despre Info Crestin News

Leave a Reply