Quantcast
De ce se îmbunătățește sănătatea prin frecventarea bisericii? – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

De ce se îmbunătățește sănătatea prin frecventarea bisericii?

„Frecventarea bisericii e la fel de vitală pentru un creștin precum transfuzia de sânge proaspăt și sănătos către un om bolnav”, a afirmat Dwight L. Moody, un renumit evanghelist. Un nou studiu demonstrează cât de adevărată e această afirmație, scrie Christian Post.
heal_body_mind_soulUn studiu publicat recent înJurnalul Canadian de Psihiatrieafirmă că există o corelație directă și pozitivă între frecventarea bisericii și depresia clinică. Cercetătorii de la Universitatea din Saskatchewan au atras atenția asupra efectului protector al frecventării bisericii, afirmând că au descoperit o reducere cu 22% a depresiei în rândul celor care merg la biserică cel puțin o dată pe lună, în raport cu cei care nu merg niciodată.

Cercetătorii au observat, de asemenea, că cei care se identifică drept persoane spirituale, dar nu frecventează biserica, nu experimentează beneficii la nivelul sănătății. Ei au afirmat că acest aspect e într-un fel misterios, întrucât „prima impresie e că dacă aparții unei organizații religioase ceea ce obții e suport social și nimic altceva; cu toate acestea, se pare că avem de-a face cu ceva dincolo și mai presus de acest aspect”.

În SUA, aproape 15 milioane de persoane suferă de depresie, sau aproximativ 6,7% din populația de peste 18 ani. Numărul e în continuă creștere la nivel global, motiv pentru care cercetătorii canadieni au studiat 12.000 de persoane pe o perioadă de 14 ani pentru a vedea dacă există o corelație între sănătate și religie.

Ceea ce autorii studiului au descoperit era deja cunoscut de creștini, și anume faptul că e ceva extrem de puternic și vindecător în asigurarea că există Cineva căruia Îi pasă și care e gata să ne poarte poverile. Unul dintre autorii studiului a scris: „Există un ingredient al experienței religioase – altul decât comportamentul, rețelele umane sau atitudinea în sine – care contribuie la apariția beneficiilor de sănătate. Credincioșii sunt convinși că au acces la asistența divină, așa că sunt mult mai puțin predispuși la a se simți singuri în fața vicisitudinilor vieții”.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply