Quantcast
DECODAREA SIMBOLURILOR DE PE STATUIA SATANEI – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

DECODAREA SIMBOLURILOR DE PE STATUIA SATANEI

O statuie controversată dezvelită de Templul Satanic la o ceremonie secretă în Detroit a atras proteste. Dar cine este figura cu cap de țap? Și ce simbolizează elementele statuii?

Statuia de bronz are o înălțime de aproape 9 ft (2,7m) și prezintă un țap hermafrodit înaripat cunoscut sub numele de Baphomet, flancat de doi copii zâmbitori. Acesta a costat 100.000 dolari (£ 64,000) pe sutele de sataniști pentru a vedea-o dezvăluită.

Pe termen lung, Templul Satanic vrea să mute piesa la 900 mile distanta (1450 km) sud-vest și să o ridice vizavi de monumentul „Zece porunci”, în afara orasului Oklahoma City, Capitol Building. Acest plan a fost însă aruncat la coș atunci când Curtea Supremă din Oklahoma a decis că utilizarea proprietății de stat în beneficiul unei religii este interzisă în conformitate cu Constituția. Astfel, soarta atât a statuiei sataniste cât și a monumentului Zece Porunci este acum neclară.

                                         Numele Baphomet

Numele datează de la Inchiziția și tortura Cavalerilor Templieri, precursorii Masoneriei moderne, în jurul anului 1100, care, potrivit cronicarilor francezi ai cruciadelor, au mărturisit că se închină unui idol păgân numit Baphometh.

Unii savanți cred că „Baphometh” a fost pur și simplu o corupție a numelui „Mahomet” – profetul Mohamet. Dar, de-a lungul anilor, pe măsură ce misterul și speculațiile din jurul Templierilor au crescut, la fel s-a întâmplat și cu interpretările cuvântului și înțelesul său. O interpretare elaborată a condus chiar și intriga din thrillerul istoric „The Da Vinci Code” al lui Dan Brown, unde cuvântul Baphomet este decodat și tradus în „Sophia” sau „Înțelepciune”.

                                        Levi’s Baphomet

https://www.justitiarul.ro/wp-content/uploads/2020/10/baphomet-1.jpg

Cea mai cunoscută imagine modernă a lui Baphomet a fost desenată în 1856 de ocultistul francez Eliphas Levi, în cartea sa „Transcendental Magic: Its Doctrine and Ritual”- „Magicul transcendental: doctrina si ritualul lui”.

El a avut în vedere un țap hermaphrodit înaripat cu o torță între coarne și o pentagramă pe frunte.
Brațele sale purtau cuvintele latine SOLVE (separa) și COAGULA (uneste) – puterile de „legare și pierdere” uzurpate de la Dumnezeu.

Lucien Greaves, uno de los fundadores de Templo Satánico.

Lucien Greaves, unul dintre fondatorii Templului Satánic. GETTY

Desenul lui Levi a fost sursa de inspirație pentru noul monument al Templului Satanic. „Conține toate aceste opusuri binare – deasupra și dedesubt, parțial animal, parțial uman. Bărbat și femeie”, spune Greaves. „Întruchipează opusurile și sărbătorește contrastele.” Teme de preferinta în ritualul masonic modern.

                                     Salutul cu două degete

Două degete la mâna dreapta, punctând în sus și două punctând în jos la mâna din stânga, ceea ce înseamnă „ca mai sus, așa mai jos”. Aceste cuvinte și gestul de însoțire sunt familiare ocultiștilor si masonilor. Ele sunt extrase din lucrările antice ale lui Hermes Trismegistus, ale cărui scrieri au devenit populare în timpul Renașterii și Reformei.  Expresia este folosită și în legătură cu știința, universul și Dumnezeu, dar Levi a scris că, făcând gestul, Baphomet-ul său „exprimă armonia perfectă a milei cu dreptatea”.

                                            Doi copii mici

https://www.justitiarul.ro/wp-content/uploads/2020/10/baphomet-2.jpg

„Sperăm ca și copiii să vadă acest lucru ca pe o operă de artă frumoasă – nu ai de ce să te temi. Asta simbolizează copiii.”, spune Greaves.

„Fața țapului are o expresie neutră. Nu este demonic, feroce sau monstruos – așa cum o fac oamenii să fie – dacă te uiți la ea fără bagajul cultural a initiatului.”

Dar copiii chiar nu au de ce să se teamă de Satana? „Nu cred că copiii care se apropie de monument fără a fi amorsați de propagandă vor găsi ceva oribil în legătură cu acesta.”, spune Greaves. „Dar să nu ne îndoctrinăm copii. În cea mai mare parte copiii sunt forțați să intre în religie. Asta e ceva ce cu siguranță noi nu o să facem.”

The Caduceus – bastonul

Pe stomacul lui Baphomet este desenat/sculptat un vechi simbol grecesc doi șerpi încolaciti în jurul unui baston – bastonul purtat de Hermes și vestitorii lui. Caduceul simbolizează comerțul, negocierea și reciprocitatea și a fost cooptat în desenul lui Baphomet de Levi.

„Pentru noi simbolizează reconcilierea contrariilor – ar fi a avea un monument satanic vizavi de unul creștin.”, spune Greaves. „Credem că este un mesaj puternic atunci când stă vizavi de cele zece porunci – puteți avea aceste dualități, diferențe fără conflicte.”

                                                      Sânii

Levi’s Baphomet a fost un țap hermafrodit, cu sâni, „dar am dat sânii jos”, spune Greaves. Templul nu a vrut să se implice într-o dezbatere despre gen, care ar putea distrage atenția de la ceea ce crede că sunt mesajele mai importante ale lui Baphomet. În schimb, spune el, băiatul și fata reflecta la faptul că „dualismul bărbat-femeie” este evident văzut în Baphometul lui Levi.

Vezi mai departe pe: https://invictuswebmedia.com

Despre Info Crestin News

Leave a Reply