Decodificarea unui mesaj de 3.000 de ani confirmă existenţa regelui Solomon – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Istoria Crestinismului

Decodificarea unui mesaj de 3.000 de ani confirmă existenţa regelui Solomon

Asculta informatia

Câteva caractere sculptate într-un vas vechi de 3.000 de ani s-au dovedit a fi nu doar cel mai vechi text alfabetic scris descoperit în Ierusalim, ci şi o puternică dovadă în favoarea existenţei regelului Solomon, menţionat în Biblie.

textconfirmasolomon (Foto: zwingliusredivivus.wordpress.com)Mesajul, încă nedescifrat complet, este însă important prin simpla sa existenţă, explică Gershon Galil, profesor de istorie antică şi studii biblice la Universitatea din Haifa. Pe laterala vasului se poate înţelege expresia „al douăzecilea şi al treizecilea an al domniei lui Solomon”, ceea ce confirmă existenţa regelui Solomon.

„Dovada pe care o avem astăzi, ca şi altele pe care le-am descoperit, ne arată clar că David şi Solomon au existat cu adevărat, au fost regi importanţi şi că acestea nu sunt doar nişte poveşti din Biblie. Regatul lui Solomon a existat cu adevărat”, explică Galil într-un interviu pentru Foxnews.

În plus, dovada concretă a unui alfabet ebraic face ca vechii israeliţi să fi fost beneficiarii unui sistem administrativ şi fiscal încă de la jumătatea celui de-al zecelea secol înainte de Christos – mult mai devreme decât se ştia până acum din dovezile arheologice.

Aceasta înseamnă şi că regele Solomon este cel care a construit templul şi care a extins Ierusalimul. „În afara textelor biblice, până acum nu aveam vreo dovadă în acest sens, dar textul acesta o confirmă”, a declarat profesorul.

www.semneletimpului.ro

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

94 − 87 =

Close