Quantcast
Deputaţii critică discriminarea artistei Laura Bretan pe criterii ideologice la Eurovision – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Deputaţii critică discriminarea artistei Laura Bretan pe criterii ideologice la Eurovision

Scandalul selecţiei naţionale de la Eurovision a ajuns şi în Parlament, după ce juriul a desemnat, pentru a reprezenta România în competiţia de la Tel Aviv, pe artista care s-a aflat pe ultimul loc în preferinţele telespectatorilor.

„Televiziunea română se confruntă, ca în fiecare an, cu un val de suspiciuni în ceea ce priveşte organizarea acestei competiţii. Nemulţumirile publicului au fost şi de această dată numeroase şi întemeiate”, a explicat Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor.

Sursa citată a precizat că este vorba despre faptul că au fost semnalate probleme la sistemul de votare, care nu ar fi funcționat iar la final, votul românilor a contat într-o proporție mult prea mică în alegerea câștigătorului, juriul fiind format în majoritate din specialiști străini.

În opinia demnitarului, acesta este şi motivul pentru care marii artiști români au ajuns să ocolească Eurovisionul din cauza modului în care este an de an organizată de către Televiziunea Publică pe banii cetățenilor.

„Aceste scandaluri repetate în care TVR-ul terfelește imaginea României și a românilor trebuie sa înceteze. Postul public de televiziune trebuie să iasă urgent din această zonă de suspiciune, de acuzații și de critici care se răsfrâng și asupra contribuabililor acestei țări, contribuabili care nici măcar nu au dreptul la transparența gestionării banilor care se toacă de la bugetul de stat”, a declarat Ştirbu, potrivit stiripesurse.ro.

Potrivit unor surse media, Eurovisionul ar costa aproximativ un milion de euro.

Discriminarea la care a fost supusă foarte tânăra artistă, Laura Bretan, în cadrul concursului Eurovision este o nouă fațetă a „minunatei lumi noi” care se construiește în jurul nostru, a scris, pe Facebook, deputatul liberal Daniel Gheorghe.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply