Quantcast
Descoperire arheologica din vremuriel biblice – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Descoperire arheologica din vremuriel biblice

Arheologii israelieni au găsit o inscripție de 3 000 de ani din Judecători. Emily Jones vine cu detalii din Ierusalim.

Emily Jones, reporter: Bine ați venit la Ierusalim pentru această ediție a rubricii „Noutăți din Israel” în cadrul căreia vă spunem ce se întâmplă în Israel și în Orientul Mijlociu.

Emily Jones: Arheologii israelieni au făcut o descoperire uimitoare legată de vremea biblică a Judecătorilor. Arheologii au găsit o bucată de ceramică cu o inscripție rară în timp ce făceau excavări în sudul Israelului.

Prof. Yossef Garfinkel: Este cea mai palpitantă descoperire și inscripție de pe vremea Judecătorilor, între anii 1000 până la 100 Î.Hr.,. Avem yod, resh, bet, ayin și lamed pe care dacă le citim împreună, obținem ”Jerubbaal”.

Emily Jones: Jerubaal este numele pe care tatăl său i l-a dat lui Ghedeon după ce a distrus altarul ridicat lui Baal și a învins madianiții. Potrivit arheologilor, e foarte probabil ca proprietarul să fi scris numele său pe recipientul mic. Deși nu au nicio dovadă că inscripția se referă la Ghedeon din Biblie, aceasta este o legătură uimitoare a lumii moderne cu vremurile biblice.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply