Descoperire surprinzătoare pe locul anticului oraș Sodoma. Ce-au găsit în adâncuri – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Istoria CrestinismuluiStiri externe

Descoperire surprinzătoare pe locul anticului oraș Sodoma. Ce-au găsit în adâncuri

Asculta informatia
Exploratorii au făcut o descoperire deosebită chiar sub muntele Sodom, în zona unde era localizat în Antichitate orașul biblic Sodoma.

O echipă de speologi a descoperit sub Muntele Sodom o peșteră de sare uriașă. Este de fapt cea mai mare peșteră de acest fel, întinzându-se pe o lungime de 10 km. Peștera Malham a fost cartografiată parțial în anii 1980, însă nimeni nu știa până acum cât de mare este, pentru că nu fusese cercetată în totalitate.

Peștera este plină de stalactite și stalagmite din sare. În apropiere se află și un stâlp de sare, care este legat de legenda biblică a soției lui Lot, care ar fi fost transformată în sare pentru că a privit înapoit spre orașul „blestemat” Sodoma.

Potrivit Vechiului Testament, orașele antice Sodoma și Gomora au fost distruse de o ploaie de foc, ca pedeapsă divină pentru păcatele oamenilor care trăiau acolo. Doar Lot și familia lui au fost crutați și li s-a permit să fugă pentru a-și salva viața.

Soția nu l-a ascultat însă, s-a oprit din drum și a privit înapoit spre orașul distrus de mânia lui Dumnezeu. Imediat, a fost transformată într-un stâlp de sare.

Este foarte posibil ca legenda să fi fost inspirată de uriașa peșteră de sare din adâncuri și de existența unui stâlp de sare impresionant care se află aici, numit de altfel „soția lui Lot”.

Peștera a fost acum complet cartografiată, cu ajutorul unor măsurători moderne, făcute cu laser, scrie The Independent.

Până acum, recordul pentru cea mai mare peșteră de sare din lume era deținut de peștera Namakdan din Iran, care are o lungime de 6 km.

Trebuie menționat că Muntele Sodom, care se află desupra peșterii recent cartografiate, este el însușit format complet din sare.

Un alt detaliu inedit este că peștera Malham este una extrem de recentă, având o vechime de doar 7.000 de ani. Astfel, ea se numără printre cele mai „tinere” peșteri din lume.

www.yoda.ro

Articole similare

2 Comments

  1. Mai oameni buni, in primul rand nu este legenda biblica. Nimic din Biblie nu e legenda, ci adevar. In al doilea rand de ce ghilimele la cuvantul “blestemat”? Oricum n-a fost blestemat tinutul acela, ci nimicit. In al treilea rand sotia lui Lot nu “är fi fost transformata”, ci a fost transformata. In al patrulea rand lui Lot si familiei lui nu li s-a permis, ci li s-a poruncit sa fuga. Ba chiar a fost apucat de mana si scos afara impreuna cu familia. In al cincilea rand, o mare nerozie este faptul ca pasajul asta din Biblie este scris acum cateva mii de ani, iar pestera a fost descoperita acum. Cum sa fie inspirata “legenda”, cum scriu cei care au compus acest articol, din gasirea acestei pesteri??? Cum? Si in ultimul rand, nu are cum sa aiba pestera 7.000 de ani cand Pamantul are numai 6.000. Si nici acolo n-a ajuns caci, dupa calendarul ebraic, suntem in anul 5.779 de la facerea lumii.
    Bineinteles ca acest comentariu nu l-am scris la adresa fratilor mei de la Info Crestin, ci a celor care au scris articolul original, probabil oameni din lume care nu cred in realitatile Bibliei, ci le considera legende. Le doresc mantuirea, Fiti binecuvantati cu totii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close