Quantcast
Dezastru prin suprapopulare: Populaţia Terrei creşte cu 75 de milioane de oameni pe an – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Dezastru prin suprapopulare: Populaţia Terrei creşte cu 75 de milioane de oameni pe an

Pământul se va confrunta în viitor cu un dezastru imens cauzat de suprapopulare – planeta va fi secătuită de resursele vitale, arată un studiu publicat miercuri.

Suprapopularea este o problemă mult mai mare decât schimbările climatice, potrivit Instituţiei inginerilor mecanici, din Marea Britanie.

În următoarele şase decenii populaţia Pământului va exploda, crescând de la 6.9 miliarde în prezent, la 9.5 miliarde în 2075, spune raportul.

În fiecare an, populaţia planetei va creşte cu 75 de milioane, echivalentul întregii populaţii a Marii Britanii.

Cea mai mare creştere va fi înregistrată în Africa, urmată de Asia.

Populaţia urbană a lumii va creşte de la 3,3 miliarde în 2007, la 6,4 miliarde în 2050.

Fără schimbări drastice. nu vor rămâne însă suficiente resurse pentru a satisface nevoile primare ale oamenilor precum apă, hrană, energie şi adăpost, avertizează studiul  intitulat “Populaţia: O planetă, prea mulţi oameni”.

Schimbările climatice vor adăuga stres în plus asupra resurselor, ceea ce va duce la un miliard de oameni care se vor muta din regiuni inospitaliere.

Miliarde de oameni vor suferi de foame, sete şi vor trăi în condiţii mizerabile, ceea ce va duce la conflicte civile.

Raportul, alcătuit cu ajutorul a 70 de ingineri din întreaga lume, prezintă o serie de obiective de inginerie care să ajute lumea să scape de dezastru şi face apel la o iniţiativă globală de inginerie, care să rezolve problemele de energie, apă, hrană, urbanizare şi finanţe.

Soluţiile de inginerie precum reducerea consumului de energie, stocarea îmbunătăţită a alimentelor şi extragerea apei din stratul acvifer ar putea permite Pământului să susţină o populaţie de 9,5 miliarde, spune dr. Tim Fox, principalul autor al studiului.

Aceste soluţii vor costa extrem de mult, însă toate naţiunile şi-ar permite dacă ţările bogate le vor ajuta.

realitatea.net

Despre

Un comentariu

  1. Fiți fără grijă! Au grijă americanii și evreii, prin declanșarea de războaie să reducă din populația lumii! Prin înfometare și îmbolnăviri în masă… Nu sunt ei (aceștia din urmă), fiii diavolului? Citiți atenți Noul Testament, acesta este Biblia noastră, nu Vechiul, legendele și basmele evreilor!

Leave a Reply