Quantcast
Dezbatere americana: Nou-nascutul ce supravietuieste avortului este persoana umana? – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Dezbatere americana: Nou-nascutul ce supravietuieste avortului este persoana umana?

Asculta informatia

Trei copii din Minnesota s-au născut vii după avorturi eșuate în 2018 și au fost lăsați să moară

Micaiah BILGER, 01 Iulie 2019 | 5:37 PM, Sf. Paul, Minnesota

Trei copii au supraviețuit unor avorturi de cârpăceală în 2018 însă au murit ulterior, în Minnesota, potrivit unui nou raport statal al Departamentului de Sănătate.

Știrea vine pe fondul faptului că Democrații din Congres blochează un proiect de lege federală care urmărește să impună ca îngrijirea medicală de bază să fie acordată nou-născuților care supraviețuiesc avortului. Democrații au susținut că legislația pentru protejarea supraviețuitorilor avorturilor este o pierdere de vreme și că nu este necesară.

Însă date din Minnesota, de la Centrele pentru Controlul Bolilor cât și din alte surse indică faptul că unii prunci supraviețuiesc avorturilor și că sunt necesare legi pentru a-i proteja.

Minnesota ține evidența celor care supraviețuiesc avorturilor din anul 2015, când activiștii pro-viață au promulgat Actul (statal) de Protecție a Copiilor născuți Vii. Reglementarea recunoaște pruncii care rezistă avorturilor drept persoane umane și impune ca aceștia să beneficieze de îngrijire medicală adecvată.

De când legea a intrat în vigoare, rapoartele de stat arată că 11 copii au supraviețuit procedurii de avort: cinci în 2016, trei în 2017 și trei în 2018, conform Cetățenilor din Minnesota Preocupați de Viață.

Potrivit celei mai recente statistici:

Pentru anul calendaristic 01 Ianuarie – 31 Decembrie 2018, au fost raportate 3 (trei) operațiuni de avort care s-au soldat cu copil născut viu.

– într-unul din cazuri, scorul APGAR era de 1 la 1 și 5 minute. Existau anomalii incompatibile cu viața. Nu au fost notate măsuri efective de conservare a vieții iar copilul nu a supraviețuit.

– într-un alt caz, măsuri de îngrijire paleativă au fost acordate conform procedurilor, dar copilul nu a rezistat.

– într-una dintre situații, copilul era pre-viabil (fetus insuficient de dezvoltat spre a rezista în afara uterului n.t.). Nu au fost raportate măsuri de prezervare a vieții iar pruncul nu a supraviețuit.

Un scor APGAR de 1 înseamă că pruncul avea una dintre următoarele trăsături: brațe sau picioare contorsionate, avea puls (sub 100 bpm), avea corpul rozaliu cu mâini / picioare albăstrii, afișa un oarecare nivel al respirației sau manifesta mișcări faciale precum grimase sau plânset slab.

Statistici provenind de la Centrele de Prevenire a Bolilor, cât și mărturisiri personale ale asistentelor și supraviețuitorilor avorturilor înșiși, stau de asemenea drept dovezi că unii copii supraviețuiesc avorturilor. Potrivit CPB, cel puțin 143 de copii s-au născut vii după avorturi prost efectuate (de mântuială n.t.) în intervalul 2003 – 2014 în SUA, deși e posibil să fie mai multe.

Cercetări efectuate de către Centrul American pentru Lege și Justiție au estimat că numărul este mai mare, cel puțin 362, între 2001 și 2010.

Informații din alte țări relevă de asemenea o necesitate de protecție. Institutul Canadian de Informare privind Sănătatea a raportat 766 de avorturi la termen înaintat cu naștere vie pe o perioadă de cinci ani. În Australia vestică, cel puțin 27 de copii au supraviețuit avorturilor între 1999 și 2016, potrivit ministerului de sănătate al statului.

Citeste mai mult aici

Despre Info Crestin News

Leave a Reply