Dezbatere despre pașapoartele Covid-19 în biserici

Asculta informatia

În Suedia, slujbele la biserici nu sunt scutite de respectarea noilor restricții impuse de guvern tuturor adunărilor în interior cu peste 100 de persoane.

Măsura a deschis o discuție aprinsă despre echilibrul dintre siguranță și libertățile personale, în termeni similari cu dezbaterile recente din Elveția, Italia, Austria sau Grecia.

Secretarul general adjunct al Alianței Evanghelice Suedeze, Jacob Rudenstrand, a scris într-un articol publicat de ziarul Dagen că „nimeni nu ar trebui să fie controlat de ochiul statului când se apropie de Dumnezeu”.

El este de acord cu Consiliul Creștin din Suedia în ce privește faptul că necesitatea unei dovezi de vaccinare pentru a participa la o întâlnire religioasă este o „restricționare a integrității personale disproporționată față de protecția constituțională a libertății religioase”.

In luna mai anul acesta oficialitățile suedeze au dat asigurări bisericilor că nu vor fi necesare certificate de vaccinare pentru slujbele bisericești sau alte adunări religioase. Acum s-au răzgandit.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 + = 66