Quantcast
Dimensiunile masacrului Boko Haram, vazute din satelit: Femeie macelarita in timp ce nastea – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Dimensiunile masacrului Boko Haram, vazute din satelit: Femeie macelarita in timp ce nastea

Masacrul comis de gruparea extremista Boko Haram luna aceasta in cateva sate din Nigeria este confirmat de imaginile surprinse din satelit.

Valul de atacuri a avut loc in decurs de cateva zile dupa ce gruparea terorista a capturat baza militara Baga, pe 3 ianuarie. Armata nigeriana sustine ca doar 150 de persoane au murit, inclusiv militanti, insa imaginile din satelit dovedesc ceea ce se stia din surse neoficiale, anume ca masacrul este mult mai mare, scrie Globe and Mail.

 

 

 

Imaginile infatiseaza peste 3.700 de case distruse sau deteriorate in doar doua din cele 16 orase si sate pescaresti atacate de militii in jurul Baga, sustine Amnesty International, una dintre gruparile ce au facut publice inregistrarile.

“Aceste imagini detaliate infatiseaza distrugerile de proportii catastrofale in doua localitati, din care una a fost aproape complet stearsa de pe harta in decurs de patru zile”, a afirmat Daniel Eyre, cercetator pe Nigeria la Amnesty International.

descărcare

In opinia lui Eyre, este “cea mai ampla si mai distructiva” atrocitate comisa de Boko Haram de cand militia si-a inceput actiunile, in 2009.

Boko Haram a ucis 2.000 de oameni intr-un singur oras

Se crede ca pana la 2.000 de persoane au fost masacrate in cele cateva zile de violente. Alte 20.000 s-au refugiat peste granita in Ciad, Camerun si Niger.

Pana si copiii mici si femeile au fost masacrati in aceste atacuri. Printre victime era si o femeie insarcinata aflata in travaliu si copilul ei partial nascut. Un supravietuitor a povestit pentru Amnesty ca “erau morti oriunde ne uitam”.

Gruparea Human Rights Watch, care si-a efectuat propria analiza a imaginilor din satelit, spune ca acestea sunt “dovezi directe” cu privire la “campania sistematica de distrugere a populatiei civile din zona”.

Dupa masacrul din jurul bazei Baga, Boko Haram a declansat mai multe explozii in mai multe orase, legand bombe de corpul fetitelor cu varste de pana la zece ani, care au fost detonate cand micutele au ajuns in multime.

Boko Haram este o grupare islamista extremista care crede ca educatia si cartile trebuie interzise. Gruparea a ucis peste 10.000 de oameni anul trecut.

Sursa: www.ziare.com

Despre

Leave a Reply