Quantcast
Din ce în ce mai multe biserici au ars în Occident – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Din ce în ce mai multe biserici au ars în Occident

Din ce în ce mai multe clădiri religioase creștine sunt vandalizate în Europa, notează un observator preocupat de intoleranța față de creștinism. Recent, o biserică veche de o mie de ani a suferit calvarul flăcărilor în Germania.

Pagube estimate la câteva milioane de euro, altarul principal distrus, paguba este colosală în Biserica Înălțarea Crucii din Wissen, în vestul Germaniei. 

Pe 10 februarie, un bărbat de 39 de ani a incendiat lăcașul de cult catolic, cufundând micul oraș în tristețe. Preotul paroh, părintele Martin Kürten, care vorbește despre un „vid” rămas în comunitate, adaugă că „ceea ce este înfricoșător este hotărârea și brutalitatea cu care a procedat agresorul”.

Intervievat de DomRadio.de, o mass-media germană catolică, părintele Martin a explicat că lăcașul de cult tocmai fusese renovat după trei ani de lucrări în urma avariilor cauzate de fum. „Pe baza acestei experiențe, sunt sigur că refacerea va costa în cele șapte cifre dar nicio sumă de bani nu poate reprezenta ceea ce a însemnat altarul pentru oamenii de aici”. 

Acte care se dezvoltă în Europa și Canada

„Cum te-ai simți dacă ai afla că parohia ta sau biserica la care urmează să fie nevoită să suspende serviciul din cauza incendiilor și actelor de vandalism?”, spune Madeleine Enzlberger, directorul executiv al Observatorului pentru Intoleranța și Discriminarea Creștinilor ( OIDAC), cu sediul în Viena, Austria, o organizație care se pronunță împotriva intoleranței și discriminării crescânde față de creștini.

 OIDAC spune ca diverse acte criminale de acest tip s-au petrecut cu câteva săptămâni mai devreme în Franța, la Paris. Între 17 și 25 ianuarie, Notre-Dame-de-Fatima suferise două incendii fără ca focul să se poată răspândi în interior, in schimb la biserica Saint-Martin-des- Fields focul a patruns in interior.

Într-un articol din ianuarie 2020 intitulat „Burning Christianity” (Christianity on fire), tradus de revista Conflits , revista britanică The Spectator amintește de cifrele Ministerului de Interne francez care a înregistrat 878 de acte de vandalism împotriva lăcașurilor de cult si a cimitirelor cimitirelor în 2017, o cifră reprezentând „o medie de aproape două atacuri și jumătate în fiecare zi”. 

În general motivațiile anticreștine sunt evidente, cum ar fi distrugerea mormintelor dintr-un cimitir catolic din Zabrzu-Helence, Polonia, în 2019.

Aceeași tăcere a premierului Justin Trudeau a fost denunțată în Canada când 68 de biserici au fost incendiate în 17 zile, în iunie și iulie 2021.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply