Quantcast
Discriminarea religioasă, la modă în Anglia – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Discriminarea religioasă, la modă în Anglia

Un nou caz de discriminare religioasă va fi dezbătut în tribunalele din Londra. Sarah Mbuyi și-a dat în judecată angajatorul, după ce a fost concediată pentru că a refuzat să citească povești despre cupluri gay copiilor pe care îi îngrijea.

Sarah, care lucra la o creșă, crede că este un caz clasic de discriminare religioasă, după ce a fost acuzată că a hărțuit o colegă lesbiană, căreia i-a făcut cadou o Biblie atunci când aceasta își revenea în urma unui accident, scrie The Telegraph.

Sarah susține că ea a fost de fapt provocată de colega ei în repetate rânduri să își susțină la locul de muncă poziția față de homosexualitate, după ce a aflat că aceasta este o creștină devotată. Biblia a fost un cadou tocmai pentru că Sarah crezuse că această colegă era cu adevărat interesată de credința ei.

„Nu am condamnat-o și nu am acuzat-o niciodată, dar, când m-a întrebat direct ce cred, i-am spus că Biblia spune că actul homosexual (nu oamenii) este ceva greșit. Atunci, m-a raportat managerului”, a declarat Sarah, conform Christian Concern.

Prin urmare, a fost chemată în fața unei comisii disciplinare unde angajatorii au acuzat-o de hărțuire, spunând că un asemenea comportament este inacceptabil. De asemenea, au întrebat-o ce ar face dacă i-ar cere să le citească copiilor povești în care apar părinți homosexuali, iar ea a spus ca ar refuza.

Cazul este apărat de către Christian Legal Centre, care acuză că este un fenomen răspândit la locurile de muncă, în care se instaurează o cultură a fricii care combate libertatea de expresie și manifestarea credinței personale.

Acesta este doar unul dintre cazurile de acest gen. Eric Pickles, secretar de stat pentru Comunități și Guvern Local (DCLG), avertiza că activiștii atei încearcă să le impună celorlalți o intoleranță bazată pe ideea de corectitudine politică, însă „suntem o națiune creștină”, insista el.

Atitudinile tradiționale cu privire la teme precum sexualitatea sunt scoase în afara dezbaterii publice de către o nouă formă de cenzură liberală, care le permite doar opiniilor sterile să se facă auzite, avertiza și lordul Neuberger, președintele Curții Supreme a Marii Britanii, în fața membrilor Camerei Comunelor.

Poziția sa a venit în urma unei serii de cazuri din Marea Britanie, în care creștini au fost penalizați sau dați afară de la locul de muncă pentru că și-au exprimat părerea conform căreia căsătoria ar trebui să fie între un bărbat și o femeie.

Un bărbat din Trafford, Greater Manchester, a fost disponibilizat după ce a scris pe contul său privat de Facebook că i se pare că aceste cununii gay în biserici înseamnă deja „un pas prea departe“. Într-un alt caz, Gary McFarlane, care lucra pe postul de consilier pentru cupluri, a fost dat afară după ce a menționat că ar putea avea o problemă de conștiință în a face terapie sexuală cuplurilor gay.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply