Quantcast
Discuțiile despre identitatea de gen, interzise în școli. Iohannis și-a pus semnătura pe lege – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Discuțiile despre identitatea de gen, interzise în școli. Iohannis și-a pus semnătura pe lege

Legea care interzice discuțiile sau referirile la teme legate de identitatea de gen în școli și universități a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Actul normativ interzice desfășurarea, în unitățile de învățământ, a activităților care urmăresc răspândirea teoriei sua opiniilor privind identitatea de gen, dar și a prozelitismului religios. Legea promulgată de președintele Klaus Iohannis modifică și completează Legea educației naționale.

„În unităţile, în instituţiile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale, inclusiv în unităţile care oferă educaţie extraşcolară, sunt interzise activităţile care încalcă normele de moralitate”, se arată în actul normativ care urmează să intre în vigoare.

Potrivit legii, în școli nu sunt permise activitățile de natură politică, prozelitismul religios și nici activităţile care urmăresc răspândirii teoriei sau opiniei identităţii de gen, înţeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic şi că cele două nu sunt întotdeauna aceleaşi.

De asemenea, mai sunt interzise, acele care pun în pericol sănătatea și integritatea fizică și psihică a copiilor şi a tinerilor, respectiv a personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic dar și altele care contravin principiilor prevăzute la art.3 al Legii Educației Naționale.

Articolului 3 al Legii educaţiei naţionale enumeră principiile care guvernează învăţământul preuniversitar şi superior, cât şi învăţarea pe tot parcursul vieţii din România.

Vezi mai departe pe: https://europanews.ro/discutiile-despre-identitatea-de-gen-interzise-in-scoli-iohannis-si-a-pus-semnatura-pe-lege/

Despre Info Crestin News

Leave a Reply