Quantcast
Doi britanici deschid „biserica fără Dumnezeu” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Doi britanici deschid „biserica fără Dumnezeu”

Asculta informatia

Doi comici britanici atei au anunţat că plănuiesc să deschidă o „biserică ateistă”, cunoscută ca „Întâlnirea de duminică”, care va avea loc la Londra, o dată pe lună.

doi_britanici_deschid_biserica_fara_dumnezeu (Foto: mediaite.com)Sanderson Jones şi Pippa Evans s-au întâlnit deja pe 6 ianuarie şi intenţionează să facă din aceste întâlniri un obicei lunar. Întâlnirea de ieri a avut loc într-o biserică dezafectată din Islington (nordul Londrei) şi a fost descrisă de blogul Londonist drept o întâlnire „fără Dumnezeu a unor persoane care doresc să asculte discursurile unor oameni inteligenţi, să cânte şi să sărbătorească viaţa”.

„Ne-am gândit că ar fi păcat să nu ne bucurăm de beneficiile întâlnirilor religioase, precum simţul apartenenţei la o comunitate, doar din cauză că nu îmbrăţişăm o religie”, a declarat Jones, pentru site-ul Christian Post.

Decizia nu este pe placul celebrului ateu Richard Dawkins, care anul trecut s-a exprimat împotriva construirii unui templu ateist, propunere a unui alt ateu cunoscut, Alain de Botton.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply