Quantcast
Doi clerici francezi au fost reţinuţi după o slujbă religioasă care a încălcat normele sanitare – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Doi clerici francezi au fost reţinuţi după o slujbă religioasă care a încălcat normele sanitare

Un preot şi un alt membru al clerului au fost reţinuţi joi pentru a fi audiaţi în legătură cu slujba celebrată sâmbătă într-o biserică din centrul Parisului în timpul căreia regulile sanitare nu au fost respectate, a informat parchetul din Paris, transmit AFP şi dpa, potrivit agerpres.

Cei doi au fost plasaţi în custodia poliţiei pentru ‘punere în pericol deliberată a vieţii altuia’, ‘nepurtare a măştii’ şi ‘adunare de mai mult de şase persoane fără respectarea regulilor sanitare’, arată parchetul, confirmând o informaţie apărută în cotidianul 20Minutes.

Cei doi clerici au fost eliberaţi ulterior.

Potrivit Le Parisien, această slujbă în rit tradiţional a avut loc Sâmbătă Mare în biserica Saint-Eugene-Sainte-Cécile. Cotidianul a difuzat şi o înregistrare video a slujbei, care ar fi durat patru ore.

În înregistrare pot fi văzuţi preoţi, fără măşti şi stând foarte apropiaţi unii de alţii, dându-le anafură direct în gură credincioşilor, mulţi dintre ei persoane vârstnice.

Justiţia a deschis marţi o anchetă în acest caz.

În aceeaşi zi, dieceza din Paris şi-a arătat ‘stupefacţia în faţa nerespectării evidente a consemnelor esenţiale de distanţare, de purtare a măştii’.

Arhiepiscopul Parisului a anunţat, la rândul său, miercuri deschiderea unei proceduri canonice vizându-l pe preotul parohiei în cauză, o procedură ce ar putea duce la sancţiuni.

Slujbele pot fi oficiate în prezent doar cu respectarea regulilor de distanţare, dieceza din Paris mai precizând că anafura poate fi primită de credincioşi doar în mână şi că măştile sunt obligatorii pentru toate persoanele de peste 11 ani.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply