Quantcast
Donald Trump anunta ca gruparea Statul Islamic a fost eliminata complet din Siria – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Donald Trump anunta ca gruparea Statul Islamic a fost eliminata complet din Siria

 

Gruparea Statul Islamic a fost invinsa „100%” in Siria, a afirmat vineri presedintele american Donald Trump, aratandu-le jurnalistilor harti cu regiuni controlate in trecut de organizatia jihadista si care acum au fost eliberate.

„Califatul teritorial al Statului Islamic a fost eliminat 100%” din Siria, a declarat la randul sau purtatoarea de cuvant a Casei Albe, Sarah Sanders, intr-o discutie cu jurnalistii in timpul deplasarii cu Trump spre Florida, relateaza AFP si DPA.

Dupa ce a ajuns la West Palm Beach, Trump a aratat o hartie cu doua harti ale Siriei – una in care cu cerneala rosie (foto) erau marcate teritoriile controlate de Statul Islamic inainte de venirea sa la putere si una fara nimic rosu.

„Aici era ISIL (Statul Islamic – n.red.) si aici este ce avem acum”, a spus Trump, aratand spre harta fara nicio portiune rosie ocupata de gruparea jihadista.

„Puteti pastra harta. Felicitari”, le-a spus el jurnalistilor coborand din avionul prezidential Air Force One, inainte de a ajunge la resedinta sa privata din Mar-a-Lago, in Florida.

Anterior, Trump scrisese pe Twitter ca Statul Islamic „foloseste internetul aproape mai bine ca oricine, insa toate persoanele sensibile la propaganda ISIS stiu ca ei sunt invinsi sever la toate nivelurile”.

„Nu e nimic de admirat la ei. Ei vor incerca intotdeauna sa arate o raza de speranta, dar sunt infranti si abia mai respira. Ganditi-va la asta inainte de a va distruge viata si pe cea a familiei voastre!”, a mai scris el.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply