Quantcast
Dovezi formidabile ale existentei lui Dumnezeu, recunoscute de specialistii in domeniul fizicii cuantice – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Dovezi formidabile ale existentei lui Dumnezeu, recunoscute de specialistii in domeniul fizicii cuantice

Oamenii de stiinta se implica si in lamurirea eternei enigme referitoare la existenta lui Dumnezeu. Acum, raspunsul venit din partea fizicii cuantice arata ca Dumnezeu exista, el fiind cel care a creat universul.

banner-cld

Teoria fizicii cuantice a fost construita in perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial. In acest domeniu al stiintei s-au facut descoperiri remarcabile in legatura cu lumea in care traim, scrie inquisitor.com.

In urma a numeroase teste intreprinse, specialistii au ajuns la concluzia ca legile fizicii si ale dinamicii cuantice reprezinta baza unor dovezi formidabile ale existentei lui Dumnezeu si ale crearii universului de catre El.

Teoria cuantica a aratat ca intregul univers exista doar pe baza observatiei facute de oameni. Totul, inclusiv particulele si undele prezente in univers, raman nedefinite pana cand sunt observate de catre cineva.

Acest lucru inseamna ca lumea exista, pana intr-un anumit moment, intr-o „super-stare” pentru ca toate rezultatele sunt posibile pana cand cineva le observa. Astfel, dupa observatie, acestea sunt definite ulterior de o singura stare.

Dumnezeu a „observat” totul

In privinta fenomenului Big Bang, situatia este similara. Pana la venirea cuiva care sa observe universul, el a continuat sa se dezvolte timp de miliarde de ani. In cadrul unei teorii (Participatory Anthropic Principle-Principiul Antropic Participativ), oamenii de stiinta au demonstrat existenta lui Dumnezeu.

El ar fi fost cel care a observat universul si tot ceea ce tine de el, sustin specialistii in domeniu. Urmarea a fost cauzarea existentei universului. Asadar, observarea inseamna, in acest caz, procesul Creatiei.

Oamenii de stiinta mai spun ca Dumnezeu nu controleaza totul, nici trecutul, nici viitorul. Ei sustin ca noi toti avem liberul arbitru, acesta fiind asigurat de faptul ca Dumnezeu nu controleaza cu intelepciunea Sa intregul univers.

Sursa: ziare.com

Despre

Leave a Reply