Quantcast
Dumnezeu nu este de partea Mafiei, a declarat un arhiepiscop sicilian la finalul unui proces – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Dumnezeu nu este de partea Mafiei, a declarat un arhiepiscop sicilian la finalul unui proces

Un judecător italian a acordat pedepse de închisoare totalizând 80 de ani pentru 39 de persoane care au deviat o procesiune religioasă în Vinerea Mare spre casa unei familii mafiote cu scopul de a-i aduce un omagiu unui lider încarcerat al Mafiei, informează Reuters, potrivit agerpres.

Un arhiepiscop din Sicilia a declarat că speră ca această sentinţă să îi descurajeze pe localnici să mai procedeze în acest fel în viitor.

„Niciodată nu ar trebui să îl mai invoce pe Dumnezeu sau numele Lui, care cu siguranţă nu este de partea mafioţilor, întrucât ei sunt oameni violenţi şi nemiloşi”, a declarat Luigi Renna, arhiepiscopul de Catania.

Localnicii transportau o statuie a lui Iisus Hristos pe străzile oraşului sicilian San Michele Di Ganzaria în Vinerea Mare din anul 2016 în momentul în care mai multe persoane au oprit cortegiul şi l-au obligat apoi să treacă prin faţa casei liderului mafiot Francesco La Rocca.

Francesco La Rocca ispăşea pe atunci o pedeapsă de închisoare pe viaţă pentru diverse crime asociate Mafiei, însă soţia lui a ieşit din casă pentru a saluta mulţimea de credincioşi şi pentru a face pomeni.

Primarul şi preotul din San Michele Di Granzaria au refuzat să urmeze procesiunea religioasă, care fusese deviată de la ruta ei tradiţională, şi i-au denunţat pe cei care au fost reponsabili pentru acea deturnare.

Vinovaţii au fost condamnaţi pentru tulburarea unui eveniment religios şi pentru incitare la comiterea unor crime. Opt lideri mafioţi au primit sentinţe de trei ani de închisoare, iar ceilalţi au fost condamnaţi la pedepse care au variat de la şase luni la doi ani de închisoare.

În Italia, mulţi membri ai crimei organizate se consideră ca parte a unui grup religios, asemănător unui cult, invocând ajutorul sfinţilor şi folosind statuete religioase în timpul unor ritualuri de iniţiere.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply