Quantcast
Dumnezeu, personaj fictiv pe Facebook! Cum se vede religia pe reţeaua de socializare – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Dumnezeu, personaj fictiv pe Facebook! Cum se vede religia pe reţeaua de socializare

Biserica Română pare a fi foarte activă pe Facebook. Enoriaşii au creat zeci de conturi false. Patriarhul Daniel, biserici ortodoxe, dar şi protestante şi chiar Dumnezeu însuşi navighează pe reţeaua de socializare. Prezentările sunt extrem de amuzante şi fac trimitere de cele mai multe ori la scene biblice
.

Dumnezeu e foarte activ pe Facebook. Utilizatorii au creat conturi, pagini, comunităţi. Dacă unele sunt extrem de serioase, altele sunt extrem de amuzante. Descrieri ca “Eu sunt unicul Dumnezeu, să nu mai ai alţi Dumnezei în afară de mine şi să mi te închini în fiecare zi ca să-ţi arăţi slava şi adorarea faţă de mine!”, “Domnul Dumnezeu, in a complicated relationship with Dracu Gol” (nr. într-o relaţie cu Dracul Gol) se regăsesc pe reţeaua de socializare.

În 2010, Patriarhia Română a fost sesizată cu privire la existenţa unor conturi false, apărute pe platforma de socializare Facebook, care îi erau atribuite Patriarhului Daniel, scrie adevarul.ro. Fenomenul a luat amploare. Utilizatorii au creat conturi sfinţilor, Preafericitului Daniel, bisericilor, atât ortodoxe, cât şi protestante şi chiar Atotputernicului Însuşi.

“Deşi Patriarhia Română a sesizat de mai multe ori administratorul Facebook asupra acestor conturi false atribuite Patriarhului României şi a solicitat închiderea acestora, totuşi ele continuă să funcţioneze şi să inducă în eroare pe cei care le accesează”.

De altfel Patriarhul Daniel pare a fi o sursă inepuizabilă de creativitate pentru utilizatori. Acesta este înfăţişat alături de semnul dolarului, cu descrieri succinte a profilului : “Trimisul lui Dumnezeu pe pământ!” sau albume de fotografie cu nume “Dany”.

Despre

Leave a Reply