Dupa ce au vazut atrocitatile comise de Statul Islamic, multi musulmani parasesc islamul

Asculta informatia

Kurdistanul este adesea numit „celalalt Irak”. Kurdistanul este o regiune autonoma, controlata de kurzi. Din 2014, soldatii kurzi lupta alaturi de soldatii din SUA si de fortele coalitiei pentru a scoate armata jihadista a Statului Islamic de pe un teritoriu de mii de kilometrii situat in Siria si Irak. Dupa ce SUA a decis sa isi retraga fortele din Siria, multi kurzi sunt ingrijorati cu privire la viitorul lor.

George Thomas: Chuck Holton ni s-a alaturat din capitala Kurdistanului, din Erbil. Chuck, ai avut ocazia sa vizitezi o biserica mica in Erbil, condusa de misionari americani. Spune-ne ce ai vazut.

Chuck Holton: Serviciul de azi dimineata a fost fascinant. Biserica este condusa de un cuplu care s-a mutat aici acum vreo noua ani. El este un fost soldat din infanteria marina, a absolvit facultatea de teologie si acum slujeste ca pastor. El a simtit chemarea de a veni aici si de a intemeia o biserica. La serviciul din aceasta dimineata au participat vreo 50-60 de oameni si au fost reprezenate cel putin 20 de tari. Multi dintre membrii acestei comunitati sunt expatriati. Sunt multi expatriati in Erbil. Mi s-a parut interesant faptul ca biserica are membri irakieni. Am vorbit cu kurzi, irakieni si chiar si iranieni care au fost musulmani. Unul dintre ei mi-a spus ca a parasit islamul, a devenit ateu si, in cele din urma, a devenit crestin datorita organizatiei Statului Islamic. Dupa ce a vazut brutalitatile comise de Statul Islamic in 2014 in aceasta zona, el nu a putut accepta ideea ca membrii Statului Islamic s-au considerat musulmani. El a spus ca multi musulmani au aceeasi parere si acum incearca sa gaseasca o credinta mai buna, mai iubitoare.

Citeste mai departe aici

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *