După Gabriela Firea, și guvernul PSD promovează fertilizarea în vitro. Dar aceasta înseamnă avort!

Asculta informatia

Conform Hotnews Trei zile de concediu pentru femeile care vor urma o procedură de fertilizare „in vitro”:

Salariatele care vor urma o procedură de fertilizare „in vitro” ar putea beneficia de un concediu de odihnă suplimentar, plătit, de 3 zile, reiese dintr-un proiect al Ministerului Muncii, care se află la avizare în cadrul Consiliului Economic și Social. Vezi proiectul aici
Cele trei zile se vor acorda astfel:
  • 1 zi la data efectuării puncției ovariene
  • 2 zile începând cu data efectuării embriotransferului

Solicitarea privind acordarea concediului de odihnă suplimentar va fi însoțită de scrisoare medicală eliberată de medicul specialist, în condițiile legii.

Conform notei de fundamentare, se asigură sprijinirea femeilor în procesul conceperii copiilor prin procedura de reproducere asistată, propnându-și măsuri de încurajare a natalității, orientate către populația activă, prevenind un declin demografic cu consecințe extrem de grave la nivel social, economic și politic.

Comentariu Gabriel Popa: Iar se preface guvernul PSD că încurajează natalitatea – și în realitate construiește o piață pentru tehnologii și business-uri extrem de controversate moral.

Tehnologia FIV (fertilizare în vitro) nu este o opțiune viabilă pentru combaterea infertilității cuplurilor. De ce? Păi, e simplu.

1. FIV e asimilabilă avortului. Când fecundezi 50 de embrioni, și „plantezi” în uterul femeii doar a zecea parte din ei – ce se întâmplă cu restul de embrioni? Sunt fie congelați și distruși mai târziu, fie vânduți și folosiți pentru experimente medicale.

2. FIV e asimilabilă eugeniei. Când din embrionii din uter „reduci” unii dintre ei prin injecții în inimă; și când îi păstrezi pe aceia care au anumite caracteristici pe care le consideri „dezirabile” (de exemplu, păstrezi doar embrionii de un anumit sex) – aceasta este eugenie, și e fix ce făceau și naziștii.

3. FIV prezintă un risc de sănătate ridicat pentru femeie; iar eficiența FIV este cu atât mai redusă cu cât femeia este mai înaintată în vârstă; practic, șansele de a funcționa după 35 de ani sunt foarte, foarte mici (ceea ce nu vă va spune nici o așa-zisă „clinică de fertilitate”).

4. FIV prezintă un risc de sănătate ridicat și pentru femeile care donează ovule – care sunt, adesea, diferite față de femeile care pot să aibă copii. Tehnicile de recoltare de ovule pot duce la infertilitate pe viață, și la alte probleme de sănătate.

5. FIV înseamnă marchetizarea și comercializarea sarcinii și a copilului. Îți alegi caracteristicile copilului, numărul de copii, ca și cum ai „customiza” un produs.

6. Copilul devine un „bun” la care ai „dreptul” și asupra căruia ai „drepturi”; și pe care îl poți obține prin intermediul tehnologiei medicale, contra unei sume de bani – destul de substanțială.

7. Există alternative morale la FIV, despre care mai nimeni nu vorbește. Printre acestea: tratamente de creștere a fertilității care nu implică inseminarea artificială; adoptarea unui stil de viață mai sănătos – stilul de viață nesănătos este direct legat de infertilitatea cuplurilor; adopțiile – poți adopta un copil dintr-un orfelinat; implicarea în cauze sociale pentru ajutarea copiilor orfani sau defavorizați.

Da, PSD vrea să dezvolte piața pentru FIV și în România – pentru că sunt multe corporații care miros oportunitatea de a-și rotunji profiturile. Dar asta nu înseamnă că le pasă în vreun fel de natalitate sau de copii. Dacă le păsa, ar fi arătat că au habar măcar de unele dintre punctele de mai sus. Și s-ar fi concentrat asupra punctului 7 – că există multe idei care sunt și morale, și eficiente acolo.

Sursa: ortodoxinfo.ro

Despre Info Crestin News

Leave a Reply