Quantcast
După profanarea Coranului Statul Islamic face apel la atacarea creștinilor din Europa – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

După profanarea Coranului Statul Islamic face apel la atacarea creștinilor din Europa

După arderea recentă a unei copii a Coranului de către Ramus Paludan, un politician familiarizat cu probleme islamice și care deține naționalități suedeze și daneze, Statul Islamic face apel la atacuri asupra creștinilor din întreaga lume și vizează în special Europa.

În ultimele zile, organizația jihadistă a lansat o campanie de încurajare a atacurilor asupra creștinilor după ce Ramus Paludan a ars de două ori cartea sfântă a musulmanilor.

Politicianul extremist și provocator a participat la o demonstrație organizată în fața ambasadei Turciei din Stockholm de jurnalistul Chang Frick pe 21 ianuarie pentru a protesta împotriva ostilității Ankarei față de intrarea Suediei în NATO.Pe 27 ianuarie a început din nou, de data aceasta în Danemarca.

În aprilie 2022, Paludan dăduse deja foc unor copii ale cărții sfinte islamice , iar revoltele izbucniseră înainte și după actul său în diferite orașe suedeze, inclusiv atacuri asupra poliției cu intenția de a ucide ofițeri, potrivit șefului departamentului poliției naționale, Anders Thornberg. 

Statul Islamic vrea să transforme protestele în atacuri

Statul Islamic a profitat de ocazie pentru a incita atacuri asupra creștinilor pe rețelele de socializare, pe măsură ce protestele musulmanilor cresc în Suedia, Danemarca, Țările de Jos, Turcia și alte țări musulmane. A postat mesaje pe Telegram în care îndeamna musulmanii nu doar să protesteze, ci si să „varse sânge”  sau să semene haos în Europa pentru o șansă de a merge în Rai.

Organizația islamistă îi încurajează să aplice legea răzbunării și să incendieze centrele orașelor sau steagurile LGBT.

La 1 februarie 2023, Fundația Mathani, afiliată ISIS a încărcat un videoclip intitulat „Omoară-i oriunde-i întâlnești”.Documntul arată arderea Coranului și subliniază că autoritățile suedeze l-au protejat pe Paludan.

Un membru al organizației care a trăit în Marea Britanie  cere să se facă rău „infidelilor” din Europa cu toate mijloacele disponibile.

„Omoară-i oriunde îi întâlnești. Dacă ești un comerciant, folosește un pistol de cuie pentru ai răstigni în lemn. Dacă sunteți șofer de camion dați peste ei până când străzile lor sunt spălate cu sângele lor murdar sau stropiți-le casele cu ulei în timp ce dorm și dați-le foc”a spus el, adăugând că acest lucru va clarifica faptul că religia musulmana nu trebuie batjocorita.

Cu o zi înainte, o altă fundație afiliată ISIS, Sarh al-Khilafah Media, a lansat un videoclip intitulat „A message from jihad fighters to polytheists in Europe”

Între timp, un islamist a anunțat pe TikTok că va urina pe o copie a Bibliei într-o intersecție majoră din Marea Britanie.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply