Quantcast
EAU lansează un sistem de vize pentru turiștii israelieni – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

EAU lansează un sistem de vize pentru turiștii israelieni

Emiratele Arabe Unite (EAU) au lansat joi un proces pentru eliberarea de vize turistice pentru israelieni, la peste două luni de la semnarea unui acord de normalizare a relaţiilor cu Israelul, informează AFP, potrivit agerpres.

Ministerul Afacerilor Externe de la Abu Dhabi, capitala EAU, a anunţat „activarea de vize de intrare turistice prin intermediul unor companii aeriene şi agenţii de voiaj şi turism pentru deţinătorii de paşapoarte israeliene”, a anunţat agenţia de presă WAM.

Această măsură temporară a fost luată în aşteptarea „încheierii procedurilor (…) menite să ratifice acordul de exceptare reciprocă de vize între cele două ţări”, potrivit aceleiaşi surse de informaţii.

EAU au semnat în septembrie un acord negociat de SUA pentru oficializarea relaţiilor cu statul israelian. Cele două ţări au anunţat pe 20 octombrie, cu ocazia vizitei unei delegaţii oficiale a EAU în Israel, decizia lor de a-i excepta de vize pe cetăţenii lor, o măsură inedită între o ţară arabă şi statul israelian.

Cu economiile puternic afectate de consecinţele pandemiei de COVID-19, Israelul şi EAU speră să culeagă rapid roadele noilor lor relaţii, care au rupt un „consens arab” ce condiţiona orice normalizare cu Israelul de o reglementare a conflictului israeliano-palestinian.

Emiratele, urmate de Bahrain, sunt primele ţări arabe din Golf care şi-au normalizat relaţiile cu Israelul, după Egipt în 1979 şi Iordania în 1994.

Palestinienii au denunţat drept „trădare” acordurile de normalizare a relaţiilor încheiate de aceste două ţări.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply