Educația sexuală în școli trebuie să se desfășoare doar cu acordul scris al părinților. – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
EducatieStiri interne

Educația sexuală în școli trebuie să se desfășoare doar cu acordul scris al părinților.

Asculta informatia

Educația sexuală în școli trebuie să se desfășoare doar cu acordul scris al părinților, potrivit unui amendament la Legea 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului inițiat de parlamentarii PSD, Adrian Solomon și Titus Corlățeanu, cu susținerea deputatului liberal, Robert Sighiartău, informează Libertatea.

Citeste si: America nu va finanța vaccinul OMS! Trump, război total cu Big Pharma

Potrivit sursei citate, amendamentul a fost propus, marți, 26 mai, și a primit vot favorabil. Următoarea etapă este votul în plen. 

”Derularea sistematică în unitățile școlare, cu acordul scris al părinților sau al reprezentanților legali ai copilului, cel puțin o dată pe semestru, de programe de educație pentru viață, inclusiv educație sanitară pentru copii, în vederea prevenirii contactării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor”, potrivit amendamentului mai sus menționat.

Patru deputați, respectiv deputatul independent Adrian Dohotariu, deputatul USR Cristian Seidler, deputata PNL Mara-Daniela Calista și deputata UDMR Éva-Andrea Csép, scrie Libertatea, au încercat să modifice amendamentul, în sensul ca acordul părinților să nu fie obligatoriu.

Reformularea amendamentului a fost respinsă,  însă se dorește reluarea acestei propuneri în plen.

Citeste si: AFRICA: Vaccinul promovat de Bill Gates a omorât mai mulți copii decât boala pe care încearcă s-o vindece

La începutul lunii aprilie, în mijlocul stării de urgență decretată în contextul epidemiei de coronavirus, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede obligativitatea organizării în unitățile școlare a unor programe de educație pentru viață și pentru sănătate, inclusiv educație sexuală pentru copii.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close