Quantcast
Educaţia sexuală obligatorie în școli e un atentat asupra inocenţei copiilor – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Educaţia sexuală obligatorie în școli e un atentat asupra inocenţei copiilor

Educatie sexuala

Patriarhia Română pledează pentru un caracter opţional în şcoli al orelor de educaţie pentru viaţă.

Încadrarea în mod obligatoriu a elevilor în programe de educaţie sexuală reprezintă „un atentat asupra inocenţei copiilor”, împiedicând dezvoltarea lor „firească” şi „marcându-i” pentru întreaga viaţă, consider Biserica Ortodoxă Română.

Citeste si: Educatia SEXUALA: Lectii de masturbare pentru copiii din scoala primara

Patriarhia Română pledează pentru un caracter opţional în şcoli al orelor de educaţie pentru viaţă.

Poziţia Patriarhiei survine publicării în Monitorul Oficial a Legii nr. 45/3 aprilie 2020, care modifică şi completează Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, care prevede obligativitatea organizării în şcoli, cel puţin semestrial, a unor programe pentru viaţă şi sănătate, inclusiv educaţie sexuală pentru copii.

Patriarhia Română aminteşte că a susţinut caracterul opţional în şcoli al orelor de educaţie pentru viaţă, iar programele şcolare corelate acestora să fie elaborate potrivit „valorilor morale”.

Într-un comunicat de presă transmis luni Agerprea, Patriarhia afirmă că prevederile acestei legi contravin unor articole din Constituţie, Legii nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului şi Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011 şi precizează că în 13 martie a transmis adrese cu privire la această propunere legislativă către şeful statului, premier şi ministrul Educaţiei şi Cercetării, în care a semnalat aceste aspecte.

Îndoctrinare sexuală

„Considerăm că încadrarea în mod obligatoriu a elevilor în programe de educaţie sexuală reprezintă un atentat asupra inocenţei copiilor, împiedicând dezvoltarea lor firească şi marcându-i pe aceştia pentru întreaga viaţă.

În acest sens, mai multe studii realizate în diferite ţări au demonstrat că o astfel de abordare a educaţiei copiilor a avut ca urmare începerea vieţii sexuale mai devreme, cu implicaţiile de rigoare, fără vreo îmbunătăţire în plan social.

Citeste si: Programe de educație sexuală pentru copii, derulate în școli. Legea a fost promulgată vineri

Spre exemplu, analiza intitulată „Re-examinarea dovezilor: Educaţia sexuală completă în şcoli în Statele Unite ale Americii”, realizată în anul 2019, de Institutul pentru Cercetare şi Evaluare, din SUA, organizaţie independentă cu peste 25 de ani de experienţă în evaluarea programelor de acest tip, arată că programele de educaţie sexuală în şcolile publice nu sunt eficiente, iar unele au dus chiar la creşterea ratei sarcinilor la adolescenţă, la reducerea vârstei debutului sexual, precum şi la comportamente sexuale riscante. Concluzia cercetării este că astfel de programe sunt mai degrabă „de îndoctrinare sexuală” decât ”de educaţie”, se arată în comunicatul citat.

Citeste mai mult pe: Evenimentul Istoric

Despre Info Crestin News

Leave a Reply