Quantcast
Educatie pentru abstinenta in liceele din Oradea – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Educatie pentru abstinenta in liceele din Oradea

Elevii Liceului „Aurel Lazăr” au avut parte săptămâna aceasta de ore de educație pentru abstinenta sexuala, parte a unui program început acum 5 ani deCentrul Puls din Oradea.


Ca centru de consiliere și informare a femeilor cu sarcină nedorită, Centrul Puls urmărește, prin acest proiect, prevenirea sarcinilor neplanificate și a avorturilor în rândul adolescenților. Poiectul a ajuns, până în prezent, în majoritatea liceelor din Oradea.

Coordonatorul proiectului, Ioana Blaga, spune că există câteva motive principale pentru care adolescenții își încep viața sexuală: curiozitatea, presiunea grupului și a mass-mediei și şantajul sentimental.  Ea prezintă elevilor „doar câteva informații pe  care orice adolescent care se consideră pregătit să renunțe la virginitate trebuie să le știe”. Printre subiectele dezbătute se numără bolile cu transmitere sexuală, pornografia, sarcinile nedorite și „mitul sexul sigur”.

„Despre sex se vorbește peste tot. La televiziune, în reviste, în muzică şi afişat prin modul în care ne îmbrăcăm. Datorită presiunii mulți presupun că toţi adolescenții, oricum, vor avea relaţii sexuale în afara căsătoriei. Programul de educație pentru abstinență sexuală este necesar deoarece abstinența este cea mai importantă metodă de contracepție. Aceasta este 100% eficientă în protecția împotriva bolilor cu transmitere sexuală și a sarcinilor neplanificate. Adolescenții au la dispoziție o mulțime de surse referitoare la viața sexuală, dar este corect fața de ei să le arătăm și varianta abstinenței sexuale până la căsătorie și să-i încurajăm să trăiască o viață frumoasă”, a declarat Ioana Blaga.


Liceenii se arată deschisi la acest subiect și interacționează prin întrebări și răspunsuri.  Bianca Ganea, elevă în clasa a 9-a spune că ,,ar trebui să se facă mai des astfel de întâlniri pentru că mulți adolescenți nu sunt informați”. Rodica Mihaela Turcaș, consiler educativ a declarat că subiectul este „benefic elevilor și educației lor pentru că vine în întâmpinarea problemelor cu care se confruntă tânăra generație”.

scris de Denisa Bulzan în timpul orelor de practică, publicat și pe Bihon noteaza mediacbee.ro

Despre

Leave a Reply