Quantcast
EGIPT: „ISIS ne-a ajutat să ne întărim credința în Isus și le mulțumim că nu au tăiat sunetul filmării atunci când frații noștri au mărturisit credința în Isus înainte de a fi omorâți” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

EGIPT: „ISIS ne-a ajutat să ne întărim credința în Isus și le mulțumim că nu au tăiat sunetul filmării atunci când frații noștri au mărturisit credința în Isus înainte de a fi omorâți”

Beshir, fratele a doi dintre creștinii egipteni uciși recent de gruparea islamică ISIS, a intrat în legătură directă la postul creștin de televiziune, SAT-7, unde a făcut o incredibilă declarație.

Întrebat de gazda emisiunii despre sentimentele lui și ale familiei în ce privește moartea celor doi frați ai săi, acesta a spus:

„Am avut doi frați: martirul Bishoy Estafanos Kamel și martirul Samuel Estafanos Kamel. Sunt mândru de ei. Bishoy avea 25 de ani, iar Samuel 23 de ani. Sunt o mândrie pentru creștinism și o mândrie pentru mine însumi. Ei m-au făcut să îmi ridic capul cu mândrie. ISIS ne-a oferit mai mult decât am cerut atunci când nu au editat sunetul filmării în care ei își declară credința și Îl strigă pe Isus Hristos. ISIS ne-a ajutat să ne întărim credința. Credeți-mă! Mulțumesc grupării ISIS că nu a tăiat sunetul atunci când frații noștri au țipat și și-au declarat credința. Credeți-mă când vă spun că aici oamenii sunt fericiți și se felicită unul pe celălalt. Nu sunt într-o stare de jale, ci se felicită unul pe celălalt pentru că avem atât de mulți oameni din satul nostru care au murit ca martiri. Suntem mândri de ei.”

Untitled

Apoi, a fost întrebat despre ce a simțit atunci când a auzit de atacul aerian asupra grupării ISIS și când le-a văzut trupurile moarte ale acestor musulmani. Acesta a răspuns:

„Vă spun sincer. Încă de pe vremea Imperiului Roman, noi, creștinii, am fost ținta atacurilor. Lucrul acesta nu a făcut decât să ne ajute să îndurăm asemenea vremuri de criză. Biblia ne spune să ne iubim dușmanii și să-i binecuvântăm pe cei ce ne blestemă. Totuși, atacul aerian a fost un răspuns bun al guvernului, după o așa lungă așteptare, după ce frații noștri au dispărut și nu știam nimic de ei. Dacă ar fi fost uciși de îndată ce au fost prinși, nouă nu ne-ar fi păsat de nicio răzbunare, dar lunga perioadă în care nu am știut unde se află justifică acest atac aerian. Astăzi am avut o discuție cu mama mea și am întrebat-o ce ar face dacă ar vedea pe unul din membrii ISIS pe stradă. Ea a spus astfel și vă spun sincer adevărul, nu spun asta pentru că sunt în direct. Mama mea a zis că l-ar invita acasă la noi pentru că el ne-a ajutat pe noi să intrăm în Împărăția cerurilor.”

Lucru cu adevărat remarcabil este faptul că, la final, gazda emisiunii i-a cerut lui Beshir să se roage în direct pentru membrii grupării ISIS:

„Doamne, Te rog să le deschizi ochii ca să fie mântuiți și să renunțe la ignoranță și la învățăturile greșite pe care le învață!”

 

Interviul poate fi urmărit la adresa de mai jos:

Sursa: www.stiricrestine.ro

Despre

Leave a Reply