Quantcast
EGIPT: O mulţime de musulmani egipteni au distrus casele creştinilor – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

EGIPT: O mulţime de musulmani egipteni au distrus casele creştinilor

Asculta informatia

Creştinii dintr-un sat mic din sudul Egiptului îşi reconstruiesc casele şi vieţile după ce sute de musulmani au năvălit în comunitatea de creştini şi au incendiat casele şi magazinele, datorită unor zvonuri care au circulat despre o relaţie dintre o persoană creştină şi una musulmană.

Cel puţin 23 de case şi numeroase magazine – toate aparţinând creştinilor – au fost avariate şi distruse în satul Al – Nawahid, situat la 454 km de Cairo.

Atacurile au început în seara de 15 noiembrie, când sute de musulmani au alergat pe străzi strigând “Dumnezeu e mare!”, în timp ce atacau cu săbii, cuţite şi arme cu care au tras în aer. Cinci persoane au fost rănite, inclusiv un bătrân de 87 de ani. care a suferit răni la cap.

Toate s-au întâmplat din cauza unor zvonuri despre un bărbat Coptic pe nume Hussam Naweil Attallah (20 de ani), care a fost implicat într-o relaţie de dragoste cu o tânără musulmană în vârstă de 18 ani. Au fost efectuate şi controale politice asupra familiei tânărului.

Să ne rugăm Domnului ca El să vindece rănile celor loviţi. Să ne rugăm ca autorităţile să aibă înţelepciunea să facă dreptate. Să ne rugăm ca biserica să fie capabilă să răspundă cu dragoste şi iertare acestor atacuri.

Sursa: www.persecution.net

Despre

Leave a Reply