Quantcast
Elveția: Interzicerea reclamelor creștine este neconstituțional – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Elveția: Interzicerea reclamelor creștine este neconstituțional

După o controversă declanșată în 2018, Consiliul Local al municipiului Biel ar fi concluzionat, în februarie 2023 că interzicerea reclamelor religioase este neconstituțională.

Consiliul Municipal din Biel se bazează pe Constituția Elveției. Aceasta garantează libertatea de exprimare și de asemenea, protejează libertatea de credință și convingere.

Constituția protejează astfel reclamele religioase în spațiul public. Așa ar fi concluzionat Consiliul Local conform informațiilor dezvăluite de Bieler Tagblatt și ArcInfo pe 11 februarie.

Potrivit presei, informația va fi transmisă la următoarea ședință a Consiliului Municipal din 22 februarie.

Controversa a apărut în 2018. Ales în parlamentul orașului, musulmanul Mohamed Hamdaoui a criticat reclamele creștine de pe autobuzele publice.

Afișele, produse de agenția creștină C, evidențiază mesaje biblice precum „Fie ca Domnul să vă binecuvânteze” sau „Fie ca Domnul să vă dea pace”.

Toți aleșii din Bienne, cu excepția celor ai Partidului Evanghelic au împărtășit atunci aceleași idei.

Aceștia pledează cu „respectul pentru secularism”. Prin urmare orașul cantonului Berna nu va interzice sistematic reclamele religioase. Se solicită consultarea între Compania Generală de Afișări și Transport Public Biel, în cazul reclamelor considerate „delicate”.

 

 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply