Quantcast
Emiratele inaugurează un centru interconfesional care găzduiește o biserică, o moschee și prima sa sinagogă – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Emiratele inaugurează un centru interconfesional care găzduiește o biserică, o moschee și prima sa sinagogă

Emiratele Arabe Unite au inaugurat un centru interreligios care găzduiește o moschee, o biserică și prima sinagogă oficială a țării, care și-a normalizat relațiile cu Israelul și multiplică inițiativele de a se afișa ca o țară musulmană deschisă.

Statul din Golf, bogat în petrol, format în mare parte din expatriați, a stabilit legături diplomatice oficiale cu Israelul în 2020 și de atunci a promovat proiecte care vizează mica comunitate evreiască.

Casa Familiei Abrahamice cu cele trei lăcașuri de cult monoteiste a fost inaugurată joi 16 februarie  în capitala Abu Dhabi.

Centrul își propune să fie „o platformă de învățare și dialog, un model de conviețuire”, a declarat președintele său Mohamed Khalifa Al-Mubarak într-un comunicat de presă publicat vineri.

„Vizitatorii sunt bineveniți să participe la slujbele bisericii, tururi ghidate, sărbători și oportunități de a explora credința”, a adăugat el.

Emiratele Arabe Unite au puține biserici sau temple hinduse, în ciuda unui număr mare de credincioși creștini, în special muncitori filipinezi, și hinduși, care au venit din India.

Asociația Comunităților Evreiești din Golf a salutat inițiativa emiratelor. „Există ceva foarte special în construirea unei sinagogi într-o țară musulmană”, a spus ea într-un comunicat.

Situația creștinilor

Organizația Portes Ouvertes indică că sunt puțini „creștini din populația locală”, Biserica fiind formată din „lucrători imigranți din Asia, Africa și Occident”. Ea adaugă că societatea „este relativ tolerantă cu creștinii străini dacă nu sunt de origine musulmană” în această țară în care islamul este religia de stat și legislația se bazează pe Sharia. 

Cu toate acestea dacă sunt „liberi să se întâlnească în lăcașuri de cult” ei nu au niciun drept de a vorbi despre credința lor musulmanilor și nici o sărbătoare nu poate fi făcută public”.

În ceea ce privește creștinii de origine musulmană, aceștia sunt supuși „presiunii teribile din partea familiilor lor, a angajatorilor și a societății” și riscă foarte mult dacă sunt descoperiți.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply