Episcop finlandez: Creștinii trebuie să fie gata să plătească prețul pentru credința lor

Asculta informatia

Reverendul Juhana Pohjola, episcop evanghelic luteran din Finlanda, se va prezenta în fața instanței în luna ianuarie pentru că și-a exprimat în public concepția despre învățătura creștină privind sexualitatea umană.

În aprilie, procurorul general al Finlandei l-a acuzat pe el și pe deputatul creștin-democrat Dr. Päivi Räsänen de „incitare împotriva unui grup de oameni” din cauza publicării în anul 2004 a unei broșuri care descria sexul în afara căsătoriei heterosexuale, inclusiv practica homosexuală, ca fiind un păcat.

Dr. Räsänen a fost acuzată ca autor al broșurii, în timp ce episcopul Pohjola a fost acuzat în calitatea sa de editor.

Dr. Pohjola este episcopul Misiunii Evanghelice Luterane din Finlanda (ELMDF), funcție în care a fost ales anul trecut.

El a fost hirotonit în Biserica Evanghelică Luterană din Finlanda, biserica de stat din Finlanda în anul 1999, dar presiunea tot mai mare din din interiorul acestei instituții împotriva luteranilor credincioși valorilor Scripturii a condus la formarea ELMDF în 2013. În prezent, ELMDF are peste 45 de congregații și locuri de misiune în toată Finlanda.

Christian Today a vorbit cu Dr. Pohjola despre viitorul său proces și despre preocuparea internațională cu privire la libertatea religioasă pe care a provocat-o acuzarea sa.

Vezi mai departe pe: stiricrestine.ro

Despre Info Crestin News

Leave a Reply