Quantcast
Erdogan îl avertizează pe Trump: ‘Ierusalimul nu este de vânzare!’ – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Erdogan îl avertizează pe Trump: ‘Ierusalimul nu este de vânzare!’

Preşedintele turc RecepTayyip Erdogan avertizează că Ierusalimul ”nu este de vânzare”, referindu-se la planul de pace în Orientul Mijlociu prezentat de omologul său american Donald Trump, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Ei vorbesc despre «acordul secolului». Care acord? Este un proiect de ocupaţie”, a exclamat joi Erdogan la Ankara.

”Ierusalimul este linia noastră roşie (…). Ierusalimul nu este de vânzare”, a tunat el.

”Nimeni nu ar trebui să încerce să spună fără ruşine «noi vă dăm ceva şi voi ne lăsaţi asta»”, a denunţat preşedintele turc.

Premierul israelian în exerciţiu Benjamin Netanyahu a evocat ”acordul secolului” referindu-se la planul lui Trump, într-o întâlnire, joi, la Moscova, cu preşedintele rs Vladimir Putin.

Erdogan, un aprig apărător al cauzei palestiniene, a apreciat miercuri că acest plan, care prezintă Ierusalimul drept ”capitala indivizibilă a Israelului” este ”absolut inaceptabil”.

Ierusalimul este un punct de fricţiune în relaţiile dintre Turcia şi Statele Unite, deja foarte tensionate în numeroase dosare internaţionale.

Liderii turci au criticat cu virulenţă iniţiativa lui Donald Trump de a recunoaşte în 2017 Ierusalimul drept capitală a Israelului şi de a-şi muta ambasada de la Tel Aviv în acest oraş.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply