Stiri externe

Erdogan intenționează să deschidă licee turcești în Franța. Se va preda şi despre jihad

Președintele Erdogan nu se ascunde atunci când emite opinii despre şcolile franceze. Într-un articol publicat de Le Point a dezvăluit că șeful statului intenționează să deschidă școli turcești în Franța.

Deschiderea unor astfel de facilități este puțin probabil să fie responsabilitatea exclusivă a președintelui turc, ci și a Ministerului Educației Naționale și a Ministerului Afacerilor Externe. Contactați de Le Figaro, nu au furnizat încă detaliile despre acest proiect. Instituții turce, dacă se vor deschide în Franța vor promova, cu siguranţă, conținutul lecțiilor care se predau în Turcia.

Islamizarea programelor din țara sa a generat deja în ultimii ani îngrijorări în presa franceză deoarece președintele turc a declarat că dorește “formarea unei generații divine”. O declarație urmată de crearea a trei cursuri de religie la Universitate (viața lui Mohamed, citirea Coranului și cunoștințele religioase de bază).

Ulterior, puterea turcă a înlocuit treptat liceele “clasice” cu colegii “early imam” (iman timpuriu), destinate pregătirii imamilor și predicatorilor. Elevii care au absolvit examenele de admitere la liceele populare sunt acum înregistrați automat în aceste instituții religioase (chiar dacă nu vor deveni imami la sfârșit).

Turcia a avut 1.408 de școli secundare de acest tip în 2017, cu 517.000 de studenți. Cu un nou program lansat în iulie 2017, conceptul de “jihad” a fost introdus în majoritatea instituțiilor. “Jihadul este în religia noastră și este sarcina Ministerului Educației să se asigure că acest concept este învățat corect și adecvat”, spune ministrul turc al Educației, Ismet Yilmaz. El a mai spus că nu a fost un “război sfânt”, ci un “jihad bun” care a ridicat “iubirea părinţilor”.

Citește și:  Germania:Curtea Constituţională din respinge solicitarea de sinucidere asistată a unui cuplu în vârstă
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1

Close