Eritreea: 19 ani de închisoare pentru doi creștini persecutați

Asculta informatia

În inima Africii, în națiunea Eritreei, doi pastori curajoși sunt închiși de mai bine de 19 ani pentru că și-au apărat credința. Situația lor oglindește suferința a aproape 400 de credincioși eritreeni, victime ale persecuției necruțătoare.

În închisorile eritreene, pastorul Kiflu Gebremeskel și pastorul Haile Nayzgi au trecut prin mai mult de 7.000 de zile de detenție fără acuzații oficiale de vreo infracțiune. Privați de posibilitatea de a beneficia de o apărare juridică adecvată, aceștia sunt fără nicio asigurare de eliberare, relatează Global Christian Relief .

Originea calvarului lor datează din 2002, când guvernul eritrean a ordonat închiderea majorității bisericilor protestante, forțând credincioșii să se adune în biserici și case subterane prin întruniri secrete.

Acești creștini etichetați drept „trădători” au fost vânați fără încetare de autorități și aruncați în condiții inumane în taberele din deșert.

Potrivit Christian Post, persecutorii au încercat să le  zdrobească credința punându-le o întrebare finală:

— Îl vei nega pe Hristos?

În fața adversarilor acești pastori au ales să rămână credincioși lui Isus, întărind astfel credința fraților și surorilor din Eritreea.

Un alt pastor eritrean a mărturisit că biserica lor progresează chiar și în mijlocul persecuției, subliniind că nimic nu se întâmplă fără voia lui Dumnezeu.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − = 15