Quantcast
Etiopia: Atac într-o biserică ortodoxă ucigând trei persoane – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Etiopia: Atac într-o biserică ortodoxă ucigând trei persoane

Trei persoane au fost ucise sâmbătă într-un atac asupra unei biserici ortodoxe din sudul Etiopiei, a declarat un organ de presă legat de cult.

Doi tineri au fost uciși și alți patru răniți grav în Shashemene, în regiunea Oromia, potrivit Centrului Media Tewahedo (TMC), un organ al Bisericii Ortodoxe din această țară.

Abune Henok, Arhiepiscopul Episcopiei Addis Abeba a numit atacul „rușinos și sfâșietor”.

TMC a susținut ulterior că si o femeie  din apropierea bisericii a murit  sub focul lunetistului și că alte persoane au fost rănite.

Arhiepiscopul Abune Henok a cerut autorităților din Oromia, cea mai mare regiune a Etiopiei, să pună capăt „persecuției” creștinilor ortodocși, potrivit TMC.

O declarație lansată de Sfântul Sinod a cerut apoi clericilor și credincioșilor să poarte negru în semn de protest și a cerut demonstrații pașnice în bisericile din toată țara și din străinătate pe 12 februarie.

Incidentul are loc pe fondul tensiunilor din cadrul Bisericii Ortodoxe Etiopiene Tewahedo, după ce episcopii rebeli și-au stabilit luna trecută propriul sinod în cea mai populată regiune a țării, Oromia.

Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB) a emis vineri o declarație în care își exprimă „profunda îngrijorare” față de tensiunile din cadrul instituției etiopiene.

„Facem apel la toți liderii politici din Etiopia să sprijine Biserica Ortodoxă Etiopiană Tewahedo în eforturile sale de a obține unitatea și pacea între membrii săi”, a declarat secretarul general al CMB, Jerry Pillay.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply