EURO 2020 dintr-o perspectivă creștină

Asculta informatia

Fotbalul modern a fost inventat în Anglia. Știați că o treime din toate echipele care au fost vreodată în Premier League au fost începute de biserici? Este vorba despre cluburi importante precum Manchester City, Liverpool și Tottenham.

Elveția are probabil cel mai creștin imn național intonat la Euro 2020. Înainte de fiecare meci, jucătorii elvețieni cântă sau măcar ascultă cu respect imunul lor național, supranumit „Psalmul elvețian”. Iată câteva selecții frumoase: „Către noi, în furtuna sălbatică ce vine, Tu [Doamne] însuți ne dai putere și adăpost, … În timpul groazei și furtunilor din nopte … Da, simțim și înțelegem; … Că Dumnezeu locuiește în această țară.”

Olivier Giroud este unul dintre jucătorii Euro 2020 care nu a făcut un secret din credința sa creștină. Cu câteva zile înainte de începerea competiției, Giroud a spus: „Credința mă ajută … A ști să iert este ceva care mă calmează, îmi dă multă seninătate”. Cu 46 de goluri până acum, Olivier este membru al unei biserici evanghelice din Londra, a fost implicat în câteva proiecte evanghelice și pledează pentru creștinii persecutați. „De fiecare dată când citesc cuvintele Bibliei, mă face să fiu recunoscător pentru tot ceea ce mi s-a întâmplat” a spus el.

Știre prezentată în cadrul ediției din 5 iulie 2021 a grupajului informativ AO NEWS.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply