EUROPA: Abandonarea creștinismul pentru „păgânism”

Asculta informatia

LONDRA și DUBLIN – Biserica Martyr’s Free din Edinburgh face parte din istoria bogată a creștinismului din Scoția. Astăzi este „Frankenstein”, un bar care se descrie ca un loc pentru familie, dar și un loc pentru petreceri de burlaci, dansatori la bară de top și monștri.

Biserica Sf. Paul din Bristol, Anglia, este acum o școală pentru artiști de circ.

Citeste si: Tara din Europa unde VOR SĂ CONSTRUIASCĂ UN TEMPLU LUI SATAN, ŞI SĂ RIDICE UN MONUMENT LUI BAPHOMET

Iar în Llanera, Spania, Biserica Santa Barbara este acum „Templul Kaos”, un parc de skateboard.
Dar înainte de a vă supăra pe noii proprietari, înțelegeți că Europa de astăzi are mai multe clădiri de biserici goale decât cu o întrebuințare nouă, deoarece Europa, în mare parte, nu mai este creștină.

Ai putea spune că aceste biserici sunt rămășițele unei „civilizații pierdute”. Civilizația creștină. A fost odată în centrul vieții și culturii Europei. Zilele acelea au luat sfârșit.

Credința în Dumnezeul creștin a scăzut drastic.

„În Marea Britanie, undeva la 70-75% dintre britanicii sub 30 de ani spun că nu au religie”, afirmă teologul Stephen Bullivant, autorul cărții Mass Exodus.

Iar Bullivant are mai multe vești proaste: îndepărtarea Europei de creștinism se accelerează.

Citeste si: Viktor Orban, mesaj pentru Bruxelles. Europa aparține europenilor, imigrația trebuie oprită, nu organizată

„Oamenii mă întreabă adesea, în special biserica catolică: „Ce putem face ca să-i aducem pe toți înapoi? ” Bullivant spune: „Și pe jumătate serios, spun mereu:„ Ei bine, investește în mașina timpului”.

Un creștin în Marea Britanie „păgână”

Dr. Harvey Kwiyani, profesor de creștinism și teologie africană la Liverpool Hope University, aparține națiunii creștine din Malawi. El spune că trecerea la ceea ce el numește „cultura păgână” a Marii Britanii a fost un șoc.

“Crescând în Malawi, creștinismul explodează acolo. Vârsta medie a unui creștin african este de 19 ani”, a spus el. ,,Venind în Europa, aceștia sunt oameni post-creștini. S-au îndepărtat de creștinism. Învăț studenți care îmi spun „Sunt a patra generație de păgâni din familia mea.”
Kwiyani a adăugat, ca expert în domeniu, „Datele sunt clare: creștinismul în Europa moare”.

Națiuni „creștine” care persecută creștini

Dumnezeu încă lucrează în Europa, dar mare parte a culturii s-a pierdut și, în timp ce unele guverne pot fi oficial creștine, ei persecută acum în mod deschis creștini.

Avocatul Andrea Williams de la Christian Concern din Londra spune: „Cred că ceea ce le e greu oamenilor din America să înțeleagă este faptul că oamenii din Marea Britanie nu au cu adevărat nici o noțiune despre ce este creștinismul”.

Williams își petrece mare parte din timp apărând clienți precum medicul creștin David Mackereth, care a fost concediat după ce a refuzat să numească un bărbat transgender cu barbă-femeie, din cauza credințelor sale creștine.

Citeste si: Europa: Să facem Islamul mare din nou

Mackereth declară : ,,Sunt constrâns să spun lucruri pe care nu le pot spune. Dar când mi se spune să numesc un bărbat-femeie sau să numesc o femeie-bărbat, ei îmi forțează conștiința într-un mod în care nu este posibil, pentru că nu Îl pot servi pe Domnul și Mântuitorul meu Iisus Hristos și să fac asta ”.
Este aceeași poveste pentru creștinii din toată Europa. În Finlanda, un membru creștin al parlamentului se confruntă cu posibilitatea de fi condamnat la închisoare pentru că pur și simplu a postat versete biblice care condamnă homosexualitatea.

Europa se întoarce la rădăcinile sale păgâne, dar există speranță

Bullivant spune că probabil lucrurile se vor înrăutăți pentru creștini, întrucât Europa revine la rădăcinile sale păgâne. ,,Sfârșitul acestui drum, din punct de vedere cultural, cred că este 80-90% ,,fără religie” a spus el.

Kwiyani crede că, din cauză că Europa „nu doar a părăsit creștinismul, ci a părăsit religia, a-i convinge din nou de nevoia religiei este o provocare”.

Williams consideră că „doar o trezire radicală poate schimba asta, dar dacă nu o facem, se va întuneca tot mai mult”.
Există speranță pentru Europa și aceasta ar putea fi în ceva ce liderii misiunilor numesc „Fericitul Reflex” (The Blessed Reflex)

Citeste si: Europa trebuie sa iasa din Islam sau va pieri

A fost rugăciunea misionarilor timpurii, precum William Carey și David Livingstone, ca într-o zi, Evanghelia să se întoarcă din câmpurile de misiune ale Africii și Asiei, pentru a reevangheliza Europa.

Există semne că Fericitul Reflex a început.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + = 11