Europa e lovită de epidemie, Bruxelles-ul se ocupă de LGBT – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

Europa e lovită de epidemie, Bruxelles-ul se ocupă de LGBT

Asculta informatia

Mobilizare fără precedent din partea Comisiei Europene în plină pandemie de a prezenta astăzi prima strategie a UE privind persoanele LGBTIQ, inclusiv transformând în infracțiune declarațiile anti-gay.

BRUXELLES, 12 nov – Sputnik. Nu e prima oară când Comisia Europeană are cu totul alte preocupări decât cele urgente și necesare cetățenilor, dar faptul că s-a străduit să lanseze astăzi, în plină pandemie în Europa, prima strategie a UE privind egalitatea pentru persoanele lesbiene, gay, bisexuale, transgen, intersexuale și queer (LGBTIQ), arată cât de ruptă de realitate este.

Strategia fusese anunțată deja de președintele CE, Ursula von der Leyen în discursul său din 2020 privind starea Uniunii, o altă dovadă de neaderență la realitate, având în vedere că ceea ce bântuie Europa în aceste momente este pandemia și criza economică rezultată din aceasta, nu grija pentru LGBT și alte litere.

„Strategia prezentată astăzi abordează inegalitățile și dificultățile care afectează persoanele LGBTIQ, stabilind o serie de acțiuni specifice, inclusiv măsuri juridice și de finanțare, pentru următorii cinci ani. Strategia propune includerea pe lista infracțiunilor din UE a infracțiunilor motivate de ură, inclusiv a discursului de incitare la ură și a infracțiunilor motivate de ură cu caracter homofob, precum și să promoveze legislația privind, printre altele, recunoașterea reciprocă a filiației în situații transfrontaliere”, a arătat Comisia într-un comunicat de presă

Informația strecurată în comunicat este deosebit de gravă: Comisia vrea ca discursul anti-gay să devină infracțiune! Ceea ce înseamnă aruncarea în zona penalului și a manifestărilor anti-gay, dar și a politicilor tradiționale și de conservare a familiei, așa cum au loc în Ungaria și Polonia.

Comisia a mai anunțat că strategia își propune să se asigure că „preocupările LGBTIQ sunt bine reflectate în procesul de elaborare a politicilor UE, astfel încât persoanele LGBTIQ să fie în siguranță în toată diversitatea lor și să beneficieze de șanse egale pentru a reuși în viață și a participa pe deplin la societate”. În plină pandemie, cu asta se ocupă Comisia Europeană?

Dar Bruxelles-ul nu se oprește aici, ci presează statele membre care nu au încă o strategie națională privind egalitatea pentru persoanele LGBTIQ să adopte o astfel de strategie, în care să fie abordate nevoile specifice în materie de egalitate ale persoanelor LGBTIQ din țara respectivă.

Ce spitale fără locuri pentru bolnavi, ce probleme cu lipsa medicamentelor, cu șomajul, să aștepte, că statele membre UE trebuie să se apuce acum să le facă pe plac LGBT-iștilor!

Și ca să fie clar caracterul obligatoriu al noilor norme progresiste, Comisia anunță că va prezenta anul viitor inițiativa de includere a discursului care instigă la ură și violență pe lista infracțiunilor din UE, inclusiv atunci când sunt vizate persoane LGBTIQ și că va promova o inițiativă legislativă privind recunoașterea reciprocă a filiației, precum și de recunoaștere reciprocă a parteneriatelor între persoane de același gen.

SURSA: https://ro.sputnik.md

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close