Europa în stare de urgenţă din cauza virusului Covid 19

Asculta informatia

Franţa, Spania, Ungaria şi alte ţări europene au declarat stare de urgenţă din cauza coronavirusului, în Franţa şi Spania transportul intern a fost redus la jumătate, iar barurile, restaurantele şi magazinele au fost închise, iar Ungaria permite tranzitul străinilor doar pe anumite rute, scrie mediafax.

Și Bulgaria va interzice, de miercuri, zborurile dinspre Spania şi Italia

Citește și : Apocalipsa este aproape! Mancare din bebelusi avortati,delicatesa pentru bogatanii chinezi

Barurile şi restaurantele din Franța au fost închise după ce președintele Emmanuel Macron a observant că nimeni nu lua în serios pandemia. „Acum câteva ore, mulţi concetăţeni de-ai noştri erau la terase, trăiau ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Le spun că asta nu este posibil, este o idioţenie. Sunteţi pe cale să comiteţi erori”, a spus președintele Franței.

În Spania, amenda pentru cei ce nu respectă restricţiile de deplasare este de 100 de euro şi se poate ajunge la un an de închisoare, dacă vinovatul se opune măsurilor agenţilor. Şi aici, magazinele şi restaurantele au fost închise, transportul intern a fost tăiat la jumătate, iar şcolile sunt închise.

„Eram pe cale să încheiem al doilea trimestru. Acum, nu vom mai putea să facem asta. Va trebui să îi evaluăm pe baza notelor pe care le avem”, spune profesoara Monica Hernandez.

Citește și: Un oficial din China aruncă bomba: Armata SUA a adus coronavirusul în China!

Alte ţări şi-au închis graniţele pentru străini. Premierul danez a avertizat că toţi străinii care nu au un motiv esenţial pentru vizitarea ţării vor fi întorşi la graniţă. Polonia şi-a închis, de asemenea, frontierele. Austria a interzis chiar şi evenimentele sau adunările cu mai mult de cinci oameni.

Ungaria permite tranzitul străinilor doar pe anumite rute, iar Bulgaria interzice de miercuri orice zbor din Italia sau Spania. Cetăţenii bulgari pot reveni în ţară luni sau marţi, dar vor fi plasaţi în carantină.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *