Europa: Să facem Islamul mare din nou

Asculta informatia

Femei musulmane demonstrează după atacul la Westminster. În timp ce guvernul britanic consideră cum să integreze mai bine 2,7 milioane de musulmani din Marea Britanie fără a restrânge dreptul libertații de exprimare religioasă, a evitat să urmeze exemplele Franței și Belgiei, unde este ilegal ca femeile să poarte vălul complet (burka) în public. Au fost solicitări în creștere din partea unor parlamentari britanici pentru interzicerea vălului în școli, însă femeile care poarta văl și văl complet, fata acoperită pe străzile din estul Londrei, unde este o mare comunitate musulmană, au declarat că guvernul nu ar trebui să se implice în chestiuni religioase.

„Nu putem și nici nu vom putea să oprim niciodată imigrația”, a scris recent Comisarul UE pentru Migrație, Afaceri Interne și Cetățenie, Dimitris Avramopoulos. „La sfârșitul zilei, toți trebuie să fim gata să acceptăm imigrația, mobilitatea și diversitatea ca noua normă și să ne adaptăm politicile în consecință”.

Sa tinem cont de faptul că astfel de oameni ar putea să ne facă să credem că imigrația a devenit o politică atât de categorică și aparent incontestabilă a UE: „Migrația este strâns legată de politicile noastre privind economia, comerțul, educația și ocuparea forței de muncă”, a scris Avramapolous, de asemenea ca este crucială „diversitatea”, am vazut ce fel de „diversitate” invită UE să-și facă casa pe continentul european.

45af66eb56ca48aac504a6e17389e42e

Profesorul Ednan Aslan, profesor de educație religioasă islamică la Universitatea din Viena, a intervievat recent un eșantion de 288 din cei aproximativ 4 000 de solicitanți de azil, predominant afgani, din orașul austriac Graz, în numele departamentului de integrare al orașului. Membrii departamentului au dorit, desigur, să știe părerile nou-venților musulmani acolo. Rezultatele au fost publicate într-un studiu, „Religiöe und Ethische Orientierungen von Muslimischen Flüchtlingen in Graz” („Orientările religioase și etice ale refugiaților musulmani din Graz”).

Potrivit studiului, două treimi dintre solicitanții de azil sunt bărbați, în majoritate sub 30 de ani. Ei toți sunt în favoarea păstrării valorilor lor tradiționale, conservatoare, islamice. Migranții sunt extrem de religioși; 70% merg la moschee în fiecare vineri pentru rugăciuni.

Femeile sunt la fel de religioase, dacă nu mai mult: 62,6% se roagă de cinci ori pe zi, mai mult decât bărbații (39,7%). În plus, 66,3% dintre femei poartă hijabul în public, iar 44,3% refuză să dea mâna cu un bărbat.

Jumătate dintre migranți (49,8%) declară că religia joacă acum un rol mai important în viața de zi cu zi din Europa, decât în ​​țara lor natală. 47,2% sunt convinși că evreii și creștinii s-au îndepărtat de „calea cea bună”, iar 47,8% consideră că viitorul islamului ar fi în pericol dacă Islamul ar trebui interpretat într-un mod modern și contemporan.

Pentru 51,6% dintre intervievați, supremația islamului față de alte religii este indiscutabila. 55% cred iadul este pentru necredincioși.

Antisemitismul este adânc înrădăcinat: 46% cred că evreii au „prea multă influență în afacerile internaționale”, iar 44% cred că iudaismul este dăunător. 43% consideră că evreii înșiși sunt vinovați de persecuție, în timp ce 54,5% consideră că evreii se preocupă numai de ei înșiși.

Migranții nu sunt intoleranți numai cu alte religii: 50% consideră că homosexualitatea este un păcat si trebuie pedepsit. 44% dintre respondenți au declarat că vor susține violența împotriva unei femei dacă iși înșealș soțul. 43% au mai spus că tații au dreptul de a folosi violența asupra copiilor dacă este necesar.

Vezi mai departe pe: Karen Smith

Despre Info Crestin News

Leave a Reply