Quantcast
Europenii spun că „religia face mai mult rău decât bine” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Europenii spun că „religia face mai mult rău decât bine”

Asculta informatia

Cercetările din 26 de țări ale lumii despre modul în care oamenii văd religia arată că europenii au mai puțină încredere în religie decât media globală. Sondajul Ipsos denumit „Sondajul Global asupra Religiei 2023” arată o tendință a europenilor de a nu crede în existența forțelor supranaturale, a iadului sau a diavolului.

Belgia este în mod clar locul în care se spune că „religia face mai mult rău decât bine”. Doar 16% cred în iad și 18% în existența diavolului. La întrebarea despre cer, credința crește în câteva puncte. Peste 40% dintre germani, italieni și suedezi spun că raiul există.

Italienii, polonezii și olandezii au fost cei care în proporție de peste 75% au spus că „a crede în Dumnezeu sau în forțe superioare dă sens vieții”. Olandezii sunt cei care au legat cel mai mult credința în Dumnezeu de căutarea „fericirii”, 70%, urmați de italieni și britanici.

Ungaria, Polonia și Romania sunt țările cele mai pozitive cu privire la rolul religiei în societate. Respondenții din Suedia, Marea Britanie, Belgia și Franța nu cred că „practicile religioase au un rol important în viața morală a cetățenilor.” Majoritatea europenilor nu mai consideră că religia ne definește ca persoane.

SURSA

Despre Info Crestin News

Leave a Reply