Stiri externe

Evanghelizare pentru prostituatele de la templele din India

Mai mulţi misionari creştini au început să prezinte Evanghelia prostituatelor care servesc la templele din India.

Foto: indianetzone.comScopul lor este să aducă o rază de speranţă în vieţile acestor femei, care au cunoscut doar întunericul şi abuzul. Creştinii le prezintă versete despre iubirea lui Dumnezeu pentru a le încuraja şi învăţa, deoarece o femeie care reuşeşte să aibă o relaţie cu Hristos este un martor puternic în comunitatea ei.

Prostituatele a căror viaţă a fost schimbată se exprimă împotriva practicilor care le-au înrobit şi Îi aduc laudă Mântuitorului care le-a salvat. Experienţa este asemănată de creştinii misionari cu aceea a femeii de la fântână, care, după întâlnirea cu Isus, a spus altor femei despre El.

Prostituţia la templu a fost interzisă în India de peste 30 de ani, dar aceasta nu înseamnă că a dispărut. Obiceiul, numit devadasi (în traducere “slujitoarea lui Dumnezeu), continuă să reprezinte o exploatare a femeilor care au fost abandonate în copilărie.

Devadasi este ultima resursă a părinţilor disperaţi care caută să intre în graţiile zeilor. Atunci când o femeie este dedicată zeilor de la templu, se consideră că ea intră într-o căsătorie cu aceştia, prin urmare ea nu se poate căsători niciodată cu un bărbat. Atunci când atinge maturitatea fizică, ea este forţată să trăiască precum o prostituată.

Sursă: Mission Network News via semneletimpului.

Citește și:  Învinge tumora cerebrală de gradul IV: „Rugăciunea m-a vindecat”
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 − = 66

Close