Evanghelizare pentru prostituatele de la templele din India – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

Evanghelizare pentru prostituatele de la templele din India

Asculta informatia

Mai mulţi misionari creştini au început să prezinte Evanghelia prostituatelor care servesc la templele din India.

Foto: indianetzone.comScopul lor este să aducă o rază de speranţă în vieţile acestor femei, care au cunoscut doar întunericul şi abuzul. Creştinii le prezintă versete despre iubirea lui Dumnezeu pentru a le încuraja şi învăţa, deoarece o femeie care reuşeşte să aibă o relaţie cu Hristos este un martor puternic în comunitatea ei.

Prostituatele a căror viaţă a fost schimbată se exprimă împotriva practicilor care le-au înrobit şi Îi aduc laudă Mântuitorului care le-a salvat. Experienţa este asemănată de creştinii misionari cu aceea a femeii de la fântână, care, după întâlnirea cu Isus, a spus altor femei despre El.

Prostituţia la templu a fost interzisă în India de peste 30 de ani, dar aceasta nu înseamnă că a dispărut. Obiceiul, numit devadasi (în traducere “slujitoarea lui Dumnezeu), continuă să reprezinte o exploatare a femeilor care au fost abandonate în copilărie.

Devadasi este ultima resursă a părinţilor disperaţi care caută să intre în graţiile zeilor. Atunci când o femeie este dedicată zeilor de la templu, se consideră că ea intră într-o căsătorie cu aceştia, prin urmare ea nu se poate căsători niciodată cu un bărbat. Atunci când atinge maturitatea fizică, ea este forţată să trăiască precum o prostituată.

Sursă: Mission Network News via semneletimpului.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close