Quantcast
Evreii au interpretat COVID-19 ca apel pentru Aliyah – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Evreii au interpretat COVID-19 ca apel pentru Aliyah

Pandemia actuală este interpretată de evreii din întreaga lume ca o chemare la intoarcerea în Israel, iar statul evreiesc trebuie să fie pregătit pentru ei, a spus președintele Isaac Herzog.

El a participat joi la un eveniment în cinstea lui Yom HaAliyah găzduit de Gvahim, un organism non-profit care oferă infrastructra, instrumente, cunoștințe și asistență pentru noii imigranți și expatriații care se întorc în Israel pentru a-i ajuta să găsească locuri de muncă sau să construiască afaceri în Israel.

Până în prezent emigrarea către Israel a crescut cu 31% în 2021, si anume cu peste 20.000 de imigranți, potrivit unui raport publicat de Ministerul Emigrării și Integrării.

Israelul a a înregistrat o creștere neobișnuită a emigrării, în ciuda restricțiilor drastice motivate de pandemie și a limitărilor călătoriilor internaționale.

Președintele Herzog a declarat pentru Knesset că statul evreu așteaptă un sfert de milion de emigranți în următorii 3-5 ani, un val de imigrație cauzat de criza globală actuală.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply